Turk neemt zijn eigen naam aan: Önder

“Ik ga van rapper naar artiest”

Erik Zwennes ,

Rapper Turk aka Murda Turk verandert vóór de release van zijn debuutalbum zijn artiestennaam. Vanaf nu heet Turk weer gewoon Önder, zoals zijn ouders hem bij geboorte genoemd hebben.

“Ik ga van rapper naar artiest”

Rapper Turk aka Murda Turk, die met Noah’s Ark op het 3VOOR12 podium op Noorderslag stond, verandert vóór de release van zijn debuutalbum zijn artiestennaam. Vanaf nu heet Turk weer gewoon Önder (zeg: undèr), zoals zijn ouders hem bij geboorte genoemd hebben. Önder Dogan brengt op 19 maart zijn album de Kassier: een Monnie Album uit.

Turk legt uit dat de naamsverandering niets te maken heeft met klachten of irritaties van anderen. “Dit is een besluit dat ik heb genomen om de evolutie van rapper naar artiest aan te duiden. Ik wil niet op mijn dertigste nog ‘Murda’ genoemd worden. Niemand kan zich nu nog Turk noemen, ik sta voor die naam, het is mijn naam en hij staat op mijn arm getatoeëerd. Maar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven kies ik voor de naam Önder.”

Woensdag presenteerde Önder de eerste single van de Kassier, getiteld Ik Ken Hem. De rapper staat ook als 'Önder Turk Dogan' op de poster van 'Gangsterboys', de op 18 februari te verschijnen film waarin Önder de hoofdrol speelt.