Re-release The Black Atlantic op afterparty VPRO's Nederpopshow

Digitale release vergezeld van live opgenomen ep

Ingmar Griffioen ,

Na ruim 60.000 downloads van zijn debuutalbum vond Geert van der Velde van The Black Atlantic dat zijn publiek wel wat extra's verdiende. Dat krijgt het op 3 maart. De digitale re-release van Reverence For Fallen Trees komt dan met een downloadkaart voor een live-ep. Die dag is ook de presentatie op de afterparty van VPRO's Nederpopshow.

Digitale release vergezeld van live opgenomen ep

Na ruim 60.000 downloads van zijn debuutalbum vond Geert van der Velde van The Black Atlantic dat zijn publiek wel wat extra's verdiende. Dat krijgt het op 3 maart. De digitale re-release van Reverence For Fallen Trees komt dan met een downloadkaart voor een live-ep inclusief videoregistratie. Die dag is ook de presentatie op de afterparty van VPRO's Nederpopshow. 

In december heeft The Black Atlantic opnames gemaakt in de New Ground Studio in Utrecht. "De jongens van mijn label Beep! Beep! zijn nu keihard bezig met de mensen van de studio om het af te mixen. We hebben één nieuw nummer en vier songs van het debuutalbum in één keer live ingespeeld voor publiek. Alles is zonder overdubs opgenomen en met vier HD camera's vastgelegd." Een voorproefje vind je hier.

Audio en video zijn vanaf 3 maart middels de downloadkaart beschikbaar voor mensen die het album digitaal of fysiek (cd/vinyl) kopen. Daarnaast kun je de downloadkaart ook los kopen voor 5 euro. Van der Velde licht toe: "Veel mensen hebben het album gratis gedownload en we kregen best veel verzoeken om betere geluidskwaliteit. Want uiteindelijk blijven mp3's gecomprimeerde bestanden, dan mis je toch een stuk warmte en natuurlijk wil ik dat mensen onze muziek in de hoogste kwaliteit beluisteren."

Van der Velde zit thuis met zijn dochtertje van twee weken oud, maar volgende maand moet hij alweer met The Black Antlantic naar Amerika. "Mijn vrouw Megan zit ook in de band. Ze gaat wel mee voor de shows op SXSW en daarna naar haar familie in New York. Wij reizen dan met een vervanger door." Vijf Amerikaanse gigs zijn geregeld. "Ik heb een supergoede show met Cave Singers in Chicago staan. Maar Amerikaanse boekers zijn terughoudend als het om Europese acts gaat, dus ik speel het nu via blogs. Het is hier niet zoals in Nederland, dat alles voor je geregeld wordt. Het is keihard. Ik heb op een gegeven moment driehonderd mails achter elkaar verstuurd en kreeg er vijf terug."

Zowel van SXSW als de aansluitende tournee verwacht Van der Velde wel wat. "Voor SXSW heb ik een persbedrijfje ingehuurd. Die zijn bezig interviews te regelen, we zijn al door een aantal websites benaderd. Alleen al doordat we daar geboekt zijn, kregen we veel aandacht. Verder hopen we contact te leggen met zoveel mogelijk mensen die ons verder kunnen helpen."

The Black Atlantic heeft tot eind juni een vol schema. "We zitten tot 11 april in de VS, dan zijn we een paar weken vrij en doen vanaf mei een Nederlandse clubtour. Dan volgt een Europese tour en vliegen we meteen door naar Canada voor NXNE." NXNE (North By North-East) is volgens de Groninger het kleinere broertje van SXSW in Texas. "Dus niet met 2000 acts, maar meer iets van het formaat van EuroSonic. Voor ons is het een leuke kans er een Canadese tour aan vast te plakken. We zijn nog het meest enthousiast om daar te spelen, omdat Canada het eerste land was dat belangstelling voor onze muziek toonde."

The Black Atlantic speelt woensdag 3 maart op de afterparty van VPRO's Nederpopshow in Trouw. Reserveren voor het feest met ook Go Back To The Zoo doe je op deze pagina. Het album is te koop of te downloaden op de Beep! Beep! site, de nieuwe versie is vanaf 3 maart beschikbaar.