Go Back To The Zoo op weg naar Duitsland voor korte tour

“Als het aan ons ligt rijden we vaker in onze Fiat naar Duitsland”

Fiona Fortuin ,

Go Back To The Zoo is onderweg naar Duitsland voor een korte tour, waarvan drie optredens in Hamburg. Drummer Bram: “Het is goed dat we daar veel spelen. Het is toch de muziekstad van Duitsland, als we The Beatles moeten geloven.”

“Als het aan ons ligt rijden we vaker in onze Fiat naar Duitsland”

Go Back To The Zoo is onderweg naar Duitsland voor een korte tour. “We zitten net in de auto, de grens zijn we al over. Het voelt heel wat, zo’n tour. We proberen in de stemming te komen, maar het is niet zover hè. We gaan eerst naar Keulen, we zijn er al bijna”, vertelt drummer Bram Kniest.

Wat de band betreft begon de tour dan ook gisteren al in Nijmegen, waar ze speelden op de opening van Stukafest. “Burgemeester Thom de Graaf was aanwezig. Hij knipte een lint door, dat deed hij voor het eerst in Nijmegen. Ik geloof niet dat hij ons al kende, maar zijn dochter wel. Hij scheen gecharmeerd van ons te zijn, zijn hoofd knikte in elk geval lekker mee op de muziek.”

Na Keulen spelen ze nog drie shows in Hamburg. Bram: “Het is goed dat we daar veel spelen. Het is toch de muziekstad van Duitsland, als we The Beatles moeten geloven.” De optredens in Duitsland heeft Go Back To The Zoo te danken aan hun Duitse manager, tevens boeker. “Hij wil aftasten wat Duitsland van ons vindt. Onze single Electric is er al op de radio gedraaid. Wat daar uit voort kan komen? Geen idee, we moeten eerst maar eens zien of we bevallen.”

De band weet al wel wat ze zelf van het Duitse publiek vinden. Eén keer eerder speelde Go Back To The Zoo bij de oosterburen. “Toen was het een complete chaos. Veertienjarige meisjes stonden op het podium, daarachter stonden 15-jarige jongens te pogoën en vijftigers stonden ervoor met bier te gooien. Dat beviel ons goed. Als het aan ons ligt rijden we vaker in onze Fiat naar Duitsland.”

Go Back To The Zoo is deze maand 3VOOR12…Selecteert en doet verslag van hun korte tour op 3VOOR12. Morgen verwachten we het eerste bericht.