DJ Promo: “Ik heb sinds Lowlands geen hardcore beat meer gemaakt”

Tweede EP verschijnt met 5 Days Off, album volgt in april/mei

Atze de Vrieze ,

Zijn hiphopproject is nog altijd prioriteit nummer 1 voor Sebastian Hoff alias Dj Promo. De dj/producer heeft meer dan genoeg materiaal om een tweede EP te vullen voor Top Notch. Bezoekers van zijn 5 Days Off-avond krijgen het schijfje gratis uitgereikt. “De tweede EP wordt een opmaat voor het album, dat in april of mei uit moet komen.”

Tweede EP verschijnt met 5 Days Off, album volgt in april/mei

Zijn hiphopproject is nog altijd prioriteit nummer 1 voor Sebastian Hoff alias Dj Promo. De dj/producer heeft meer dan genoeg materiaal om een tweede EP te vullen voor Top Notch. Welke tracks er precies op komen weet hij nog niet, wel kan hij vertellen dat bezoekers van zijn 5 Days Off-avond het schijfje gratis uitgereikt krijgen. “Dat hebben we bij de eerste EP ook zo gedaan”, zegt Hoff. “De tweede EP wordt een opmaat voor het album, dat in april of mei uit moet komen.”

Het gaat goed met zijn project, zegt Hoff. Al ziet hij wel een aantal van zijn favoriete rappers opgeslokt worden door hun eigen carrière. “The Opposites en Sef zijn natuurlijk keihard doorgebroken met hun nummer 1 single. Het is niet fair om hen te vragen fulltime met ons project bezig te zijn. Daarom werk ik nu ook weer met allerlei nieuwe mensen. Sjaak is onlangs in mijn studio geweest, binnenkort komen Nina, QF en wellicht Steen. Op Steen was ik in eerste instantie niet zo happig. Hij had al wat met hardcore gedaan, dus dat vond ik een open deur intrappen. Maar ik heb pas weer een paar tracks van hem gehoord die toch wel erg goed zijn en die verder gaan dan alleen ‘kanker’ schreeuwen.”

Promo is van plan de komende zomer een aantal shows met het project te doen op festivals. Paaspop in Schijndel is al bevestigd. “Ik wil proberen een nieuw publiek aan te spreken, en dat kan juist goed op festivals. De reacties op het project zijn overwegend goed, maar ik heb soms het gevoel dat mensen het nog niet helemaal begrijpen. Dan zeggen ze: als je er iets meer hardcore beats in gooit, gaat het dak er zeker af. Maar dat wil ik nou juist niet. Sinds Lowlands heb ik voor dit project geen hardcore beat meer gemaakt.”

Toch is Hoff de hardcore niet vergeten. Hij draait nog steeds op hardcore feesten, en tussendoor maakt hij af en toe nog wel eens een hardcore track. “Ik wil graag de hardcore weer wat verder brengen. Later dit jaar wil ik een aantal hardcore releases uitbrengen, misschien wel gratis.” Of zijn hardcorefans het hiphopproject waarderen maakt Hoff eigenlijk niet uit. “Ik heb één mailtje gekregen, van iemand die het niks vindt. Hij dacht dat het een grap was wat we op Lowlands deden. Nadat we op Noorderslag hetzelfde deden, meldde hij zich fan af. Dat mailtje gaat in het plakboek met beste brieven. Ik kan er alleen maar om lachen. Als je het dit project niks vindt, dan luister je toch alleen naar mijn hardcore?”

DJ Promo speelt 6 maart live op 5 Days Off in de Melkweg.