Song van het Jaar: de keuze van The Mad Trist Song van het Jaar: de keuze van The Mad Trist

“The National zet zo’n mooie sfeer neer: melancholisch, zonder dat het depri wordt”

, Sander Kerkhof

Song van het Jaar: de keuze van The Mad Trist

“The National zet zo’n mooie sfeer neer: melancholisch, zonder dat het depri wordt”

Sander Kerkhof ,

De stembussen zijn nog steeds open! 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg The Mad Trist naar hun vijf favorieten uit de 200 songs.

“The National zet zo’n mooie sfeer neer: melancholisch, zonder dat het depri wordt”

De stembussen zijn nog steeds open! Op 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg dj St.Paul naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dank @joris_stereo). 

The Mad Trist, de 3VOOR12 Selecteert… van januari 2010, is bezig met het laatste staartje van de tweede tournee van het jaar. Daarna trekt de band zich terug om zich te richten op het schrijven van de opvolger van Pay The Piper. Bassist Luc Hameleers: “We hebben een heel leuk jaar gehad, maar met de tweede cd moet het natuurlijk dubbel zo hard gaan.”


Arcade Fire – We Used To Wait
“The Suburbs is mijn absolute plaat van het jaar. Ik heb een tijdje in Montreal gewoond, daar heb ik de Arcade Fire in een vroeg stadium al leren kennen. Ze gebruiken hier zo veel instrumenten die mooi samen komen. De spanningsopbouw die loskomt en dan ineens stopt. We wonen in Maastricht dus we zitten altijd heel erg lang in de bus, deze plaat komt dan altijd wel een keer langs.”

The National – Bloodbuzz Ohio
“Prachtig, de muziek in combinatie met de teksten en de stem van Matt Berninger. The National weet zo’n mooie sfeer neer te zetten. Heel melancholisch, zonder dat het depri wordt. Ik heb de band dit jaar gezien, maar dat was niet zo’n groot succes. Laten we zeggen dat om vier uur ’s middags in de brandende zon bij 30 graden op Pukkelpop geen ideale situatie is. Maar ik ga het goedmaken. Ik heb net kaartjes gekocht voor de show in Eindhoven tijdens het Cross-Linx festival.”

Moss – I Apologise (Dear Simon)
“Een heel simpel, mooi liedje met super percussie en de lekkere stem van Marien Dorleijn. Ik kende de band niet, maar we hebben ze dit jaar natuurlijk vaak gezien. Sindsdien ben ik er helemaal weg van.”

The xx – Islands

“De rest van de band vindt The xx ook wel tof, maar ik ben echt groot fan het album. Hoe ze van zo iets minimalistisch iets romantisch weten te maken. Die hele cd lijkt wel een liefdesduet tussen de zanger en zangeres. Ik hou van dit soort donkere romantiek.”

Editors – Eat Raw Meat = Blood Drool
“Eigenlijk had ik Beach House als vijfde gekozen, maar onze zanger Arthur vindt dit helemaal fantastisch. Het is heel knap hoe zij de muziek uit de jaren tachtig weten te gebruiken. Er was veel kritiek op hun overstap van gitaren naar synths, maar Arthur vond dat juist heel interessant. Door zijn bevlogenheidheid heeft hij me daar in mee genomen.”

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12