Sneak preview: Antony Hegarty bij Wintergasten

Britse zanger praat over zijn favoriete film- en tv-fragementen

Atze de Vrieze ,

Terwijl de meeste programma's met kerstreces zijn, zet de VPRO juist een aantal kanonnen in: drie weken achter elkaar kun je op maandagavond kijken naar Wintergasten. Aanstaande maandag, 3 januari, is Antony Hegarty (van The Johnsons) te gast. 3VOOR12 heeft als sneak preview een fragment uit het interview met Antony, dat niet in de uitzending zit.

Britse zanger praat over zijn favoriete film- en tv-fragementen

Terwijl de meeste programma's met kerstreces zijn, zet de VPRO juist een aantal kanonnen in: drie weken achter elkaar kun je op maandagavond kijken naar Wintergasten. Aanstaande maandag, 3 januari om 20:20 op Nederland 2 , is Antony Hegarty (van The Johnsons) te gast. Hij praat met Leon Verdonschot over zijn favoriete film- en tv-fragmenten. 3VOOR12 heeft als sneak preview een fragment uit het interview met Antony, dat niet in de uitzending zit.

Antony Hegarty selecteerde een fragment uit Hail the New Puritan, een gesimuleerde 'docufantasy' over Michael Clark. Clark was een Britse dance bekendheid in de jaren tachtig. Het portret van de charismatische choreograaf en zijn vrienden schetst een prachtig, humoristisch beeld van Londonse post-punk subcultuur van de jaren tachtig. De gespeelde decadentie, de prachtige uitdossingen en natuurlijk de feesten.

Lees hier het interview dat 3VOOR12 eerder dit jaar met Antony deed naar aanleiding van de verschijning van zijn album Swanlights.