Producer Thomas Laurén geeft debuutalbum gratis weg Producer Thomas Laurén geeft debuutalbum gratis weg

“Het is zo persoonlijk geworden, dat ik het met iedereen wil delen”

, Atze de Vrieze

Producer Thomas Laurén geeft debuutalbum gratis weg

“Het is zo persoonlijk geworden, dat ik het met iedereen wil delen”

Atze de Vrieze ,

10 januari verschijnt het debuutalbum van producer en 3VOOR12 Hollandse Nieuwe Thomas Laurén. Je hoeft er niet voor naar de winkel, zelfs niet naar een online shop. De tien tracks van Exhale Tempus zijn vanaf die dag namelijk gratis te downloaden.

“Het is zo persoonlijk geworden, dat ik het met iedereen wil delen”

10 januari verschijnt het debuutalbum van house producer en 3VOOR12 Hollandse Nieuwe Thomas Laurén. Je hoeft er niet voor naar de winkel, zelfs niet naar een online shop. De tien tracks van Exhale Tempus zijn vanaf die dag namelijk gratis te downloaden. “Mijn album is heel erg persoonlijk geworden,  ik wil het met iedereen delen. Op dit moment vind ik gratis weggeven de beste manier om mensen kennis te laten maken met mij als persoon en met mijn muziek. Zo hoop ik een platform te creëren voor de toekomst.”

De persoon achter de muziek is niet voor iedere dance producer belangrijk, maar voor Thomas Laurén wel. Hij deed er zelf veel moeite voor om erachter te komen wie hij was en wat hij wilde. Daarvoor trok hij ondermeer een paar maanden naar Berlijn, van september 2009 tot februari dit jaar. Niet voor niets heet de openingstrack van zijn plaat Post Amor, en de tracks worden gekenmerkt door fijnzinnige harmonieën en een warme sound. “Ik heb mijn liefde achter me gelaten en ben op zoek gegaan naar wat echt belangrijk voor me was”, vertelt hij. “Als ik terugluister naar mijn oude producties hoor ik eerst iemand die experimenteert en kennis maakt met elektronische muziek, dat evolueerde steeds meer tot waar ik nu sta. Ik speel meer met verschillende stijlen en tempo’s, en aan het slot wordt het zelfs soul-achtig.”

Na zijn tijd in Berlijn trok Laurén naar Deventer, waar hij in hetzelfde huis woont met Ion Ludwig, een producer die ook een tijdje in de Duitse hoofdstad vertoefde. “We hebben elkaar daar twee maanden overlapt. In december ging hij terug naar Nederland.” De keuze voor Deventer is bewust, vertelt Laurén. Zo ontdekte hij in zijn Berlijnse periode dat hij ruimte nodig heeft. “Ik heb een horizon nodig. In een stad als Amsterdam zie je die niet. De druk is daar ook veel groter. Zelf kom ik oorspronkelijk uit Arnhem. De sfeer in het oosten van het land bevalt me wel.” Hij heeft bovendien muzikale vrienden in Deventer en omgeving, met wie hij regelmatig in jamsessies belandt. “Mensen als Ion Ludwig en Louis Bordeaux (van hiphopcollectieven Fata en Javaanse Jongens). Zo’n jamsessie is precies hetzelfde als met een gitaarband, alleen dan met vier producers.”

Laurén merkte bovendien dat hij moeite heeft met de moordende concurrentie tussen de twee belangrijkste begrippen van het moderne leven: tijd en de ambitie om iets te bereiken. “Toen ik net begon ging alles vanzelf. Ik was nieuw en iedereen wilde me boeken. Vervolgens ging ik achterover leunen, terwijl je als de nieuwigheid eraf gaat juist keihard moet werken om iets te bereiken. In mijn geval ging het echt even fout, en daar kun je down en neerslachtig van worden.” Dat hoopt hij nu in elk geval te doen met zijn eigen platform Savoir, dat hij de komende jaren wil uitbouwen.

Exhale Tempus van Thomas Laurén verschijnt op 10 januari als gratis download.

Tracklist:

1. Post Amor
2. Exhale Tempus
3. Love’s Acceptance
4. While My Closed Is Burning
5. Banelle
6. Space Invader
7. Perception
8. Forsaken Glory
9. Gentle Shift
10. Wake Up

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12