Lowlands "vooralsnog" geen circus Lowlands "vooralsnog" geen circus

Paard van Troje blijft poppodium, geen muziekmuseum

, Tomas Delsing

Lowlands "vooralsnog" geen circus

Paard van Troje blijft poppodium, geen muziekmuseum

Tomas Delsing ,

Het Lowlands muziekfestival wordt vooralsnog geen circus, dat bevestigt Bente Bollmann, woordvoerder van het festival. "We wachten eerst de stemming in de Eerste Kamer af." Ook het Haagse Paard van Troje zal gewoon als poppodium in de boeken blijven staan, en dus geen muziekmuseum worden.

Paard van Troje blijft poppodium, geen muziekmuseum

Het Lowlands muziekfestival wordt vooralsnog geen circus, dat bevestigt Bente Bollmann, woordvoerder van het festival. "We wachten eerst de stemming in de Eerste Kamer af." Het gerucht dat het festival de door het kabinet voorgenomen BTW-verhoging op de podiumkunsten zou willen ontlopen door zichzelf als circus te profileren, ontstond naar aanleiding van een interview met Omroep Flevoland.

Toch wordt de mogelijkheid van een dergelijke stap in de toekomst door Lowlands niet ontkend: "Het idee is er wel, maar dat is alles", legt Bollman uit. "Het is besproken en wij zien in de definities niet echt een duidelijk onderscheid tussen muziek- en circusfestivals. Maar er is nog niets concreets in die richting ondernomen."

Het Haagse poppodium Paard van Troje maakte gisteren bekend dat het 'Muziekmuseum Paard van Troje' van de baan is: "Het Paard van Troje blijft Paard van Troje", zo meldt de website van het podium. De aankondiging dat Het Paard omgevormd zou worden tot muziekmuseum deed veel stof opwaaien. Naar aanleiding van het plan stelde PVV-gemeenteraadslid Machiel de Graaf de gemeentelijke subsidie die het podium ontvangt ter discussie. Het Paard zelf noemt de actie "noodzakelijk" in het debat over de "volkomen arbitraire verhoging van de BTW voor een aantal kunstdisciplines."

Overigens hoeft Lowlands niet bang te zijn voor dergelijke dreigementen, bevestigt Bollmann, het festival ontvangt namelijk geen subsidie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12