Joost van Bellen gaat een roman schrijven

Dj eindigt 2010 met een marathon

Atze de Vrieze ,

In 2011 moet het er eindelijk van komen: Joost van Bellen gaat een roman schrijven. Althans: hij gaat een poging wagen en kijken hoe ver hij komt. "Het zal zich in ieder geval in de wereld van muziek, nachtleven en mode afspelen, op plekken over de hele wereld. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Als het lukt weet ik wat ik na mijn 65ste kan gaan doen."

Dj eindigt 2010 met een marathon

In 2011 moet het er eindelijk van komen: Joost van Bellen gaat een roman schrijven. Althans: hij gaat een poging wagen en kijken hoe ver hij komt. De dj loopt naar eigen zeggen al zeker tien jaar met het idee. "Maar het komt er steeds niet van. In februari, maart en april ga ik me drie keer twee weken opsluiten op een eiland in de Middellandse Zee. Daarna ga ik kijken of in een idee heb waar het heen gaat en als ik tevreden ben shoppen voor een uitgever."

Van Bellen maakte de laatste jaren veel vrienden met zijn kleurrijke festivaldagboeken op 3VOOR12. Over zijn boek wil hij nog niet te veel kwijt  - niets staat immers vast - al ligt het decor voor de hand. "Het zal zich in ieder geval in de wereld van muziek, nachtleven en mode afspelen, op plekken over de hele wereld. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Als het lukt weet ik wat ik na mijn 65ste kan gaan doen, als het mislukt zit ik in elk geval niet op mijn zeventigste spijt te hebben dat ik het nooit geprobeerd heb."

Van pensioen is overigens nog alles behalve sprake. Naast zijn twee weken retraite heeft Van Bellen in maart festivals SXSW en Miami Winter Conference op de agenda staan. Tussendoor reist hij naar Los Angeles, om daar met Junkie XL de studio in te duiken. Dat deden ze eerder, wat een opvallend decadente discotrack opleverde genaamd In The Name Of Holy Music. "We zijn een beetje aan het afwachten wat de reacties daarop zijn", zegt Van Bellen. "Die zijn goed, maar de drang om het uit te brengen is niet heel groot. Ik heb zelf genoeg te doen, en Tom heeft op dit moment een fantastische carrière in de games- en filmwereld. Hij werkt daar met Hans Zimmer, de allergrootste."

2010 sluit hij de komende dagen af met een marathon: woensdagavond Manifesto in de Gashouder in Amsterdam, morgen zijn eigen Superrauw (met o.a. Junkie XL, Riton en Tom Trago) in Trouw, met oud en nieuw rijdt hij van Utrecht naar Haarlem en weer terug naar Amsterdam. "Om zeven uur 's ochtends ben ik klaar. Dan duik ik mijn zuurstoftent in tot 2 januari."