Eurosonic 2011 krijgt groot buitenpodium op Grote Markt Eurosonic 2011 krijgt groot buitenpodium op Grote Markt

Met Waylon en anders NL-acts en plek voor zesduizend bezoekers

, Ingmar Griffioen

Eurosonic 2011 krijgt groot buitenpodium op Grote Markt

Met Waylon en anders NL-acts en plek voor zesduizend bezoekers

Ingmar Griffioen ,

Eurosonic 2011 pakt uit met een groot buitenpodium op de Grote Markt. Op het podium treden op donderdag- en vrijdagavond alleen Nederlandse artiesten op. Het plein wordt zo ingericht dat het plek biedt aan zesduizend bezoekers en Waylon is als eerste artiest bevestigd. "In het kader van de NL-focus en ook een beetje omdat we 25 jaar bestaan", legt Noorderslag-directeur Peter Sikkema uit.

Met Waylon en anders NL-acts en plek voor zesduizend bezoekers

Eurosonic pakt in januari uit met een groot buitenpodium op de Grote Markt. Op het podium zullen op donderdag- en vrijdagavond tussen 20.00 en 0.00 uur alleen Nederlandse artiesten optreden. Het plein wordt zo ingericht dat het plek biedt aan zesduizend bezoekers en Waylon is als eerste artiest bevestigd. "In het kader van de NL-focus en ook een beetje omdat we 25 jaar bestaan", legt Noorderslag-directeur Peter Sikkema uit. De overige namen worden de komende dagen bekend.

Bang voor extreem winterweer is Sikkema niet. "Het is een openluchtpodium, dus we moeten een beetje mazzel hebben met het weer ja. Maar iedereen neemt toch zijn eigen kacheltje mee. Het lijkt me voor Nederlandse artiesten een hele goede kans zich aan het publiek te presenteren. Het is toch heel anders of je Waylon op de Grote Markt ziet of in een zaal voor driehonderd man. Hiermee hopen we dat Nederlandse acts ook de stap naar het buitenland kunnen maken."

De locatie is opvallend omdat de Grote Markt grondig verbouwd moet worden. Sikkema: "Dat is al twee jaar het verhaal. Er zou ook een tijdelijk bouwwerk staan. Maar dat is nu tot na Eurosonic verschoven, dus we hebben de hele Grote Markt tot onze beschikking. Daar kunnen zeker zesduizend bezoekers staan." Aan welke kant het podium wordt opgesteld is nog punt van overleg. Wel zeker is dat de optredens beide dagen gratis toegankelijk zullen zijn. "Ook voor de mensen die te laat waren voor een kaartje. Volgens mij is dit een hele mooie aanvulling op ons programma, we zijn er zelf heel blij mee."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12