Debuutalbum Tjeerd Bomhof’s Dazzled Kid eind januari Debuutalbum Tjeerd Bomhof’s Dazzled Kid eind januari

Fire Needs Air verschijnt bij Universal

, Atze de Vrieze

Debuutalbum Tjeerd Bomhof’s Dazzled Kid eind januari

Fire Needs Air verschijnt bij Universal

Atze de Vrieze ,

Het solodebuut van Voicst-zanger Tjeerd Bomhof begint steeds concreter te worden. Inmiddels is er al een titel en een releasedatum. 28 januari 2011 zal Fire Needs Air van Dazzled Kid verschijnen bij Universal, twee weken na Noorderslag. 14 december komt de eerste single Embrace uit.

Fire Needs Air verschijnt bij Universal

Het solodebuut van Voicst-zanger Tjeerd Bomhof begint steeds concreter te worden. Inmiddels is er al een titel en een releasedatum. 28 januari 2011 zal Fire Needs Air van Dazzled Kid verschijnen bij Universal, twee weken na Noorderslag. 14 december komt de eerste single Embrace uit. Maar voor het zover is moet er nog veel gebeuren. De komende twee weken gaan bepalen of Fire Needs Air een goede plaat wordt. “Nee, het is nog niet af”, zegt Bomhof. “Het is zeker geen gelopen race, maar er zitten 24 uren in een dag, we gaan het redden.”

Die twee weken besteedt Bomhof in Kytopia, het creatieve broeinest aan de Zeedijk in Utrecht. Dat staat vooral bekend als de uitvalsbasis van trompettist Kyteman, die tijdens de Tales Of Two Devils-tour met Voicst meespeelde. Ook C-Mon & Kypski hebben hun studio in het complex. Met Simon Akkermans van die laatste band werkt Bomhof op dit moment aan zijn album. “De liedjes waren al geschreven, de productie doen Simon en ik samen. Het mixen zal deels gedaan worden door Peter Katis, die de tweede Voicst-plaat produceerde, maar ook bijvoorbeeld recente albums van The National en Jonsi. Voor het overige schakelen we Patrick Dillet in, die bijvoorbeeld met David Byrne en Brian Eno werkte.”

In het verleden werkte Voicst altijd nadrukkelijk op zichzelf, met een eigen label, in samenwerking van independent PIAS. Toch zal een overeenkomst met major label Universal niet veel veranderen, denkt Bomhof. “De tijd dat major labels je precies gingen vertellen wat je moest opnemen is wel voorbij. Ik kan heel veel zelf bepalen, al heb ik tijdens het proces natuurlijk ook contact met Kees de Koning.”

Met wie Bomhof vervolgens op het podium zal staan weet hij zelf nog niet. De kans is heel klein dat Simon Akkermans daar bij zit, ook Voicst-gezichten zullen we niet zien, in elk geval niet in de basisopstelling. Eerder moeten we denken aan de muzikanten met wie hij onlangs speelde in de Kleine Komedie, bandeonist Marc Constandse, pianist Jan Groenteman en Mathias Janmaat van Bombay Show Pig. “Ik kan er niets zinnigs over zeggen, want ik weet het echt nog niet.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12