Bassist LPG verlaat band Bassist LPG verlaat band

Gerard Halbe Kooistra speelt wel nog mee op Eurosonic en bij afscheidsoptreden in Vera

, Christiaan Walraven

Bassist LPG verlaat band

Gerard Halbe Kooistra speelt wel nog mee op Eurosonic en bij afscheidsoptreden in Vera

Christiaan Walraven ,

Al 7 jaar speelde de band uit Groningen met 5 man door heel Nederland, maar vanaf februari zal de band zonder Gerard Halbe Koois verder gaan.

Gerard Halbe Kooistra speelt wel nog mee op Eurosonic en bij afscheidsoptreden in Vera

Al 7 jaar speelde de band uit Groningen met 5 man door heel Nederland, maar vanaf februari zal de band zonder Gerard Halbe Koois verder gaan. Zanger en gitarist Arend Jan van der Scheer licht toe: "Iedereen wordt ouder en heeft meer verplichtingen. Gerald voelde dat het niet meer ging lukken om de volle honderd procent te geven."

Er ging ook een gerucht de ronde dat dit daadwerkelijk het geval was, naar aanleiding van een kop op de site van Vera: 'LPG afscheidsconcert'. Dit bleek om het afscheidsoptreden van Gerald te gaan. Die gooide de bom een aantal weken geleden al in de groep, waarna de band wel heeft overwogen te stoppen. Van der Scheer: "We zijn al zo lang bij elkaar en hebben samen geknokt en gewerkt aan LPG. Daarnaast zijn we halverwege het proces voor een nieuwe plaat. We willen ook niet iemand die al die vorige ervaringen niet met ons heeft meegemaakt."

De nieuwe plaat zal dus niet met een nieuwe bassist opgenomen worden, maar als kwartet. "De plannen lagen eigenlijk al vast voor de volgende plaat, maar die staan nu weer op losse schroeven", meldt Van der Scheer. "We moeten zoeken naar een geluid voor met z'n vieren. We kennen de nummers al goed met z'n vijven, maar er zal een extra gitaarlijntje gaan sneuvelen. Toch hopen we in maart of april de studio in te gaan."

Ook zit de band nog midden in het project DeSpeech, waarvan eerder dit jaar de eerste uitgave verscheen. Nummer twee zal een luisterboek worden met verhalen en liedjes van singer-songwriters. Van der Scheer: "We zijn nog bezig met het benaderen van mensen, maar gaan DeSpeech01 definitief afsluiten op Eurosonic. Daar doen we de hele show nog een keer, samen met Herrek, Alamo Race Track en Nyk de Vries."

LPG speelt nog tweemaal in de huidige formatie: tijdens Eurosonic op 14 januari en het gratis afscheidsoptreden in Vera op 5 februari, beide in thuisstad Groningen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12