Verleidelijke losgeslagen charme van Katzenjammer Verleidelijke losgeslagen charme van Katzenjammer

Vrolijke hoempapa muziek en krachtige samenzang

, tekst en foto Charlie Crooijmans

Verleidelijke losgeslagen charme van Katzenjammer

Vrolijke hoempapa muziek en krachtige samenzang

tekst en foto Charlie Crooijmans ,

Voor elk nummer wisselen ze van instrument. Om beurten spelen ze de bas-balalaika, accordeon, piano, drums, ukelele, mondharmonica en trompet. Het sterkst zijn ze in hun vierstemmige samenzang.

Vrolijke hoempapa muziek en krachtige samenzang

Voor elk nummer wisselen ze van instrument. Om beurten spelen ze de bas-balalaika, accordeon, piano, drums, ukelele, mondharmonica en trompet. Het sterkst zijn ze in hun vierstemmige samenzang. De liedjes komen van hun album 'Le Pop' en zijn simpel en vrolijk.

CONCERT
Katzenjammer, Lowlands Lima, vrijdag 20 augustus 2010

MUZIEK
Katzenjammer uit Noorwegen komt op onder luid applaus. In een soort uitdagende jaren vijftig outfit zetten de giebelende meiden meteen een uptempo nummer in. Het is goed te zien dat ze ontzettend veel plezier hebben. Solveig reageert uitzinning als blijkt dat het publiek het enige Noorse liedje moeiteloos mee kan zingen. Het is meteen ook het leukste en kortste liedje. Door de samenzang krijgen de Engelstalige liedjes soms een country-gevoel, maar dat verdwijnt snel door de de jive-achtige ritmes. Ook krijg je een soort Ierse-drankliederen-déjà vu. De muziek is niet voortdurend uptempo, in het lied met quattres mains op piano weerklinkt een echte tearjerker. De performance van Marianne springt er echt uit. In de laatste nummers, waar gospel, funk en zelfs blues om de hoek komt kijken, zet ze een behoorlijke keel op.
 
PLUS
Vrolijke opzwepende hoempapa, afwisselend repertoire, leuke podiumact.

MIN
De changementen duren wel erg lang, maar niemand neemt daar aanstoot aan. Omdat ze alle instrumenten kunnen spelen, zullen ze nooit echt excelleren. De liedjes blijven vrij plat.

CONCLUSIE
Vrolijk en energiek concert. Een hecht samenspel. Jammer dat de stiltes tussen de nummers zolang duurde, misschien kunnen ze daar iets op verzinnen, want het ziet er een beetje amateuristisch uit.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12