Rappers Mr Probz en Flex neergeschoten in Amsterdam

Drie man aangehouden

Erik Zwennes ,

Bij een schietincident in de Nieuwe Spiegelstraat in het centrum van Amsterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur de artiesten Mr. Probz en Hittespitter Flex ernstig gewond geraakt. Flex is inmiddels buiten levensgevaar.

Drie man aangehouden

Bij een schietincident in de Nieuwe Spiegelstraat in het centrum van Amsterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur de artiesten Mr. Probz en Hittespitter Flex ernstig gewond geraakt. Flex, broer van THC rapper RB DJan, is inmiddels buiten levensgevaar. De manager van THC vertelt dat RB Djan vrijdagnacht werd gebeld over de schietpartij. Hij heeft inmiddels zijn broer kunnen bezoeken. Mr. Probz is naar het AMC overgebracht de kogel heeft zijn lever en nieren geraakt. Tegen Lijn 5 zegt zangeres Neenah, die op dat moment in het ziekenhuis is, dat de toestand van Probz inmiddels stabiel is. De artiest is buiten levensgevaar.

De politie hield kort na de schietpartij drie mannen op de Herengracht aan op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Aan het incident ging mogelijk een woordenwisseling tussen twee groepen mannen vooraf. Daarbij werd geschoten. Een aantal mannen rende vervolgens weg in de richting van de Herengracht. Daar kon de politie even later drie Amsterdammers aanhouden bij een personenauto. Zij zijn voor verhoor ingesloten op een politiebureau. De politie zette de Nieuwe Spiegelstraat af en startte met sporenonderzoek.

De gewonden zijn voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Naar de exacte toedracht van het misdrijf wordt nog onderzoek gedaan. Rechercheurs van het district Centrum hebben de zaak in onderzoek. Het team komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844. Tijdens het incident was het druk in het centrum van Amsterdam in verband met de aanstaande Gay Parade. De politie benadrukt dat dit incident niet homo-gerelateerd is.