Publieksvriendelijk beuken met Deadmau5 Publieksvriendelijk beuken met Deadmau5

Goede, maar weinig originele set van Canadese producer

, Jacco Hupkens, foto's Jelmer de Haas

Publieksvriendelijk beuken met Deadmau5

Goede, maar weinig originele set van Canadese producer

Jacco Hupkens, foto's Jelmer de Haas ,

Deadmau5 (spreek uit: Dead Mouse) mag dit jaar prime-time de Bravo-tent rocken, in de top van een op zijn punt staande kubus waarop zo'n beetje de mooiste visuals van het festival worden geprojecteerd. Met muizenoren op.

Goede, maar weinig originele set van Canadese producer

Deadmau5 (spreek uit: Dead Mouse) werd vorig jaar tijdens dancefestival 5 Days Off nog door 3VOOR12 gekenschetst als iemand die lijkt op 'een Britse hooligan, met een rattensnoet. Hij heeft twee traytjes bier en een blonde del achter zich staan.' Dit jaar mag hij prime-time de Bravo-tent rocken, in de top van een op zijn punt staande kubus waarop zo'n beetje de mooiste visuals van het festival worden geprojecteerd. Met muizenoren op.

CONCERT
Deadmau5, Lowlands Bravo, zondag 22 augustus 2010

MUZIEK
De 29-jarige Canadees Joel Zimmerman maakt toegankelijke house die effectief leentjebuur speelt bij trance en electro. Vorig jaar kreeg hij van DJ Mag (dat blad dat altijd Nederlanders op nummer één zet) een zesde plek in de jaarlijkse dj-ranglijst, ook al verklaarde hij in een interview eigenlijk een schurfthekel aan dj's te hebben.

PLUS
Deadmau5 mixt anderhalf uur vloeiend aan elkaar, met ruim voldoende variatie: zo nu en dan wat rap, dan weer wat autotune-zang. Stampende techno wordt afgewisseld met een stukje trancy bijkomen. De muziek klinkt loepzuiver, de visuals voegen veel toe aan de beleving: het ene moment duik je een soort computerspel-tunnel in, het andere wordt een gigantische Rubik-kubus razendsnel omgedraaid. Op een gegeven moment hapert de muziek en verschijnt er een ouderwets Windows-foutmelding als projectie. Geen spontaan geintje, maar wel aardig voor een keer.

MIN
Het is moeilijk Deadmau5 te betrappen op een eigen stijl. Zijn muziek klinkt afwisselend als Justice, Mr. Oizo, in de toegift zelfs als Rusko (hakken-en-zagendubstep), maar zelden als Deadmau5.

CONCLUSIE
Als alternatief popfestival kun je natuurlijk niet met goed fatsoen Tiësto of Armin boeken. Deadmau5 duikt vakkundig in dat gat.

CIJFER
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12