Ek vind Jack Parow baie baie goed Ek vind Jack Parow baie baie goed

Afrikaner hiphop komt keihard en bloedheet

, door Robert Lagendijk, foto's Tim van Veen

Ek vind Jack Parow baie baie goed

Afrikaner hiphop komt keihard en bloedheet

door Robert Lagendijk, foto's Tim van Veen ,

Jack Parow is net zo hot als het heet is in de X-Ray: bloedje. De staalplaten bouwkeet barst bijna uit de voegen. Jack, echte naam Zander Tyler, is een oudere jongere die koketteert met slechte smaak en het leven in de blanke trashy suburbs. In Zuid Afrika is hij al een hit. Nederland begint warm te lopen.

Afrikaner hiphop komt keihard en bloedheet

Jack Parow is net zo hot als het heet is in de X-Ray: bloedje. De staalplaten bouwkeet barst bijna uit de voegen. Jack, echte naam Zander Tyler, is een oudere jongere die koketteert met slechte smaak en het leven in de blanke trashy suburbs. In Zuid Afrika is hij al een hit. Nederland begint warm te lopen. Het Lowlandspubliek heeft de pet met de lange klep massaal opgezet en is klaar voor een feestje. Heeft Jack genoeg in huis om dat te bouwen, of is hij niet meer dan een gimmick: een grote klep met een grote klep.

CONCERT
Jack Parow, Lowlands X-Ray, zaterdag 21 augustus 2010
 
MUZIEK
Lollige midlife hiphop uit Zuid Afrika in het Zuid-Afrikaans gesproken. Jack met de pet is niet de jongste meer, maar wel de grappigste. 'Cooler As Ekke', een aangename ‘headnodder’ met een rete aanstekelijk dameskoortje, levert hem ongetwijfeld wereldfaam op. Jack heeft de lach aan zijn kont hangen en doet samen met zijn dj zijn best om iedereen bij de les te houden, zelfs de mensen die buiten de zaal op het veld staan. Na een paar nummers maken een drumster en een bassist hun opwachting om de set een iets steviger fundament te geven, met als resultaat rockrap. Zo te horen is Zander naast fan van Fun Lovin’ Criminals ook nog fan van Limp Bizkit en de Red Hot Chili Peppers.

PLUS
Hij speelt 'Cooler As Ekke'. Twee keer zelfs (ook in een soort drum ‘n’ bass versie). Dit levert Jack Parow zeker een voldoende op.

MIN
Niet alle nummers op het gelijknamige album Jack Parow zijn even sterk. En dat horen we vanmiddag ook.

CONCLUSIE
Een toffe show die iedereen een keer moet zien. En dan draaien we daarna de hit nog een keer. En nog een keer. En dan vergeten we Jack Parow langzaam weer.

CIJFER:
7

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12