Arnold Heertje trekt ten strijde tegen SENA Arnold Heertje trekt ten strijde tegen SENA

Oproep gedupeerden voor eventuele gezamenlijke rechtzaak

, Erik Zwennes

Arnold Heertje trekt ten strijde tegen SENA

Oproep gedupeerden voor eventuele gezamenlijke rechtzaak

Erik Zwennes ,

Econoom en publicist Arnold Heertje trekt in een column op de website van RTL Z ten strijde tegen rechtenbeheerder SENA. Hij roept gedupeerden van het beleid van SENA zich via RTL Z bij hem te melden. Heertje sluit een gezamenlijke rechtzaak niet uit.

Oproep gedupeerden voor eventuele gezamenlijke rechtzaak

Econoom en publicist Arnold Heertje trekt in een column op de website van RTL Z ten strijde tegen rechtenbeheerder SENA. Hij roept gedupeerden van het beleid van SENA zich via RTL Z bij hem te melden. Heertje sluit een gezamenlijke rechtzaak niet uit. Op 4 augustus onthulde 3VOOR12 dat SENA een crisismanager had aangesteld om diverse problemen recht te breien. Eén van die problemen is de torenhoge debiteurenpost die is ontstaan door het jarenlang – al dan niet terecht – sturen van facturen die niet werden betaald. In een toelichting van zijn column aan 3VOOR12 zegt Heertje een sterk vermoeden te hebben dat vele duizenden mensen slachtoffer zijn van het agressieve beleid van SENA. Ook stelt Heertje dat velen de facturen van SENA onterecht hebben voldaan ‘om van het gezeur af te zijn’. ‘SENA acteert in alle opzichten als een criminele organisatie,’ zo stelt hij in zijn column.

Aanleiding voor de column van de vermaarde econoom  is, naast de recente publicaties over SENA, een persoonlijke vete met de rechtenorganisatie. “Ik zit in het bestuur van een slapende stichting die tevens op mijn adres ingeschreven staat. Ik dien inmiddels bijna driehonderd euro te betalen en heb het incasso flink op mijn dak. De stichting is opgericht om van een onderduikboerderij uit de Tweede Wereldoorlog mogelijk een museum te maken. Ik zie niet wat dit met muziek te maken heeft. SENA en het incassobureau DAS zijn slecht bereikbaar. Wanneer je iemand te pakken hebt, word je op een onmenselijke manier te woord gestaan.” Heertje zegt inmiddels een flink en goed gedocumenteerd dossier te hebben van vergelijkbare zaken. Via de site van RTL Z hebben zich daar inmiddels nog eens 17 reacties bijgevoegd. “Mensen die thuis kantoor houden, krijgen in gesprek met SENA te horen krijgen dat wanneer zij de radio wel eens aanzetten er een afdracht plaats moet vinden. Het moet niet veel gekker worden,” aldus Heertje.

Volgens Heertje zijn er drie vervolgscenario’s mogelijk. “Ik zal mijn eigen zaak niet afwachten. Mocht deze voorkomen, dan zou dit gevolg kunnen hebben voor anderen. Ik kan me ook voorstellen dat we een gezamenlijke klacht indienen en de casus laten toetsen door een rechter. Ten slotte zou men bij SENA wakker kunnen worden en mijn zaak heroverwegen. In dat geval ga ik ernstig overwegen dat niet te accepteren en de zaak alsnog aanhangig te maken. Er dient een snelle correctie van het beleid van SENA plaats te vinden.” Heertje wil met zijn actie SENA bewegen richting een nieuw beleid van toetsing, facturatie en opvolging van rekeningen. Een tijdelijke stop van de lopende incassoprocedures is voor Heertje niet voldoende. “Het probleem dient ter principale te worden aangepakt. Alleen bedrijven die onder de regels vallen dienen door SENA te worden aangeschreven.”

Bij SENA werd vandaag de telefoon niet opgenomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12