Withered Hand bespeelt publiek met humor Withered Hand bespeelt publiek met humor

En bezwijkt ooit nog eens aan de zenuwen

, Fiona Fortuin

Withered Hand bespeelt publiek met humor

En bezwijkt ooit nog eens aan de zenuwen

Fiona Fortuin ,

Voor iemand die het liefst kruipend het podium opkomt en een stem heeft die trilt als een malle vanwege de zenuwen, is Withered Hand een opvallend spraakzaam type. De AC/DC fan met twee gitaarsolo's in zijn optreden is het lelijke eendje van de singer-songwriters en weet zodoende van jongs af aan hoe hij de mens beter kan bespelen: met humor.

En bezwijkt ooit nog eens aan de zenuwen

Voor iemand die het liefst kruipend het podium opkomt en een stem heeft die trilt als een malle vanwege de zenuwen, is Withered Hand een opvallend spraakzaam type. De AC/DC-fan met twee gitaarsolo's in zijn optreden is het lelijke eendje van de singer-songwriters en weet zodoende van jongs af aan hoe hij de mens beter kunt bespelen: met humor.

WIE:
Withered Hand, Motel Mozaique, Schouwburg Kleine Zaal, 9 april 2010

MUZIEK:
 Omdat hij momenteel met Benni Hemm Hemm door Europa tourt, heeft de Schot Withered Hand normaliter meerdere muzikanten om zich heen staan, maar vanavond staat hij alleen op het podium. Het zal wel een financiele kwestie zijn. Normaal gesproken ben je dus sneller afgeleid van zijn saaie getokkel, legt de man zelf uit. Dit is Withered Hand: lollig en saai. Hij zegt het zelf.

PLUS:
Withered Hand legt halverwege zijn optreden uit waarom hij hier eigenlijk zit: elk mens heeft wel een verhaal te vertellen. Hij ook. Klinkt misschien wollig, maar het is zo. Withered Hand is zwaar gelovig opgevoed, zo vertelt hij. Zijn tegenreactie is zijn liefde voor (death)metal, vul ik zelf verder in. Withered Hand oogt als iemand die altijd iets te dik is geweest, eraan gewend is geraakt dat nooit iemand hem zag staan en daarom zo overdonderd is van het aantal mensen dat vanavond naar hem staart. Immer gekleed in het zwart, zijn liefde voor metal is nog altijd daar. Zelf heeft hij twee gitaarsolo's in zijn set zitten, al was het wel nodig dat hij zelf aangaf wanneer ze langskwamen. Hij zingt over een piemel die hij graag in het meisje haar vagina zou willen stoppen. Seksgrappen doen het tenslotte altijd goed. Hij zingt over Cornflakes, Take Away (snap je nu waar mijn idee van het dikkertje vandaan komt?). Ook dit klinkt misschien wollig, maar de geest van humor waart waar deze op dat moment het meest nodig is.

MIN:
Humor heeft deze recensie niet nodig, Withered Hand des te meer. Want waar zou de singer-songwriter zijn zonder? In de kerk, kauwend op een reep chocola. Zonder de grappen tussendoor, blijft over een neuroot met liedjes die verder weinig om armen hebben.

CONCLUSIE:

Maar hij heeft het dus wel. En zo lang het werkt, moet je niet speculeren over hoe het zou zijn als.

CIJFER:
6,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12