London Calling: vier uitvallers en hun vervangers London Calling: vier uitvallers en hun vervangers

“De vulkaan heeft gesproken, niet te veel Amerikanen op London Calling”

, Atze de Vrieze

London Calling: vier uitvallers en hun vervangers

“De vulkaan heeft gesproken, niet te veel Amerikanen op London Calling”

Atze de Vrieze ,

London Calling kan ondanks de aswolk redelijk ongeschonden beginnen. Vier bands zullen niet optreden in Paradiso. The Features, Holly Miranda en Depreciation Guild hebben hun hele Europese tour afgezegd, The Hundred In the Hands heeft drie optreden moeten cancellen. Het Vlaamse Balthazar en mogelijk het Britse Tubelord worden toegevoegd.

“De vulkaan heeft gesproken, niet te veel Amerikanen op London Calling”

Het London Calling weekend kan ondanks de aswolk redelijk ongeschonden beginnen. Vier bands zullen niet optreden in Paradiso. The Features, Holly Miranda en Depreciation Guild hebben hun hele Europese tour afgezegd, The Hundred In the Hands heeft drie optredens moeten cancellen. Alle vier moesten ze van de andere kant van de oceaan komen. “De vulkaan heeft gesproken: niet te veel Amerikanen op London Calling”, zegt programmeur Ben Kamsma. “Maar het valt uiteindelijk allemaal mee. Een week geleden stond de hele bovenzaal van de vrijdag op losse schroeven. Toen hadden we tien potentiële afzeggingen.”

Dat het allemaal meevalt is te danken aan het vliegverkeer uit Engeland dat langzaam weer op gang gekomen is. Bands als Villagers en Egyptian Hip Hop zouden met het vliegtuig komen, net als producer Hudson Mohawke. Het ziet er naar uit dat de oversteek vanuit het Verenigd Koninkrijk geen problemen meer op gaat leveren. “Sommige artiesten namen de gok. Je vliegticket omboeken naar een ander vervoermiddel kan wel, maar dan krijg je je geld niet terug. Ze hoopten dus dat het vliegverkeer weer op gang zou komen. Dat is gelukkig zo. Villagers komt voor één optreden op en neer uit Ierland. Voor hen was een boot sowieso geen optie.”

Voor de vier uitvallers zoekt Kamsma vervangers. Het Belgische Balthazar vult de plek van Holly Miranda op. Singer-songwriter Joe Worricker verhuist van vrijdag naar zaterdag. Hij neemt daar de plek in van Everything Everything, dat naar de grote zaal verschuift. Cosmo Jarvis, die op zaterdagavond de kleine zaal afsluit, speelt een tweede keer op de oude plek van Worricker. Verder komt de Britse band Tubelord (uit dezelfde scene als Pulled Apart By Horses) over als vervanger voor Depreciation Guild. “Voor The Hundred In The Hands lukt het niet zo snel een goede vervanger te vinden. Zij zouden op vrijdagavond als laatste in de grote zaal spelen. Op zo’n plek moet een geschikte dance act staan, en die is niet makkelijk te vinden. Je wilt de avond ook niet verknallen door een half geschikte act neer te zetten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12