Dret & Krulle: "Pariaz wordt pas écht eng" Dret & Krulle: "Pariaz wordt pas écht eng"

New Skool MC's gaan met fysieke ep en labelstal op tour

, Ingmar Griffioen

Dret & Krulle: "Pariaz wordt pas écht eng"

New Skool MC's gaan met fysieke ep en labelstal op tour

Ingmar Griffioen ,

Het is de stilte voor de storm als we Dret mogen geloven: Begin mei komt de Dret & Krulle ep New Skool MC's fysiek uit, net op tijd voor de clubtour met de hele stal van Samen Sterk Records. "Zie het als een opwarmer voor het Bijlmerstyle-project Pariaz, dan wordt het pas écht eng!"

New Skool MC's gaan met fysieke ep en labelstal op tour

Het is de stilte voor de storm als we Dret mogen geloven: Sinds de Grote Prijs-winst in december zijn Dret & Krulle namelijk wat stil, maar heel hard aan het werk. Begin mei brengt de hiphopgroep uit de Bijlmer de ep New Skool MC's fysiek uit, net op tijd voor de clubtour met de hele stal van Samen Sterk Records. "Mensen kunnen sowieso genoeg van ons verwachten en van Samen Sterk. Tracks worden hier de hele dag gebouwd en ook M.O. & Brakko, D.Lipps en Rex -N- Undercover komen met nieuw werk."

"Het gaat lekker man, we doen de laatste tijd vooral veel shows", vertelt Dret aan de telefoon. Dret & Krulle creëerde eind vorig jaar veel momentum door de track Verder en de ep New Skool MC's (ruim 100.000 downloads) gratis aan te bieden en de Grote Prijs-finale te winnen. Sindsdien is er veel vraag naar shows én naar de ep. "We merken overal waar we komen, dat mensen de ep al op de pc hebben, maar ook fysiek willen hebben." Dus wordt New Skool MC's, met een nieuw nummer als bonustrack binnenkort uitgebracht op Samen Sterk Records.

"Maar we zijn met heel veel nieuwe dingen bezig", verzekert Dret. "We komen sowieso met iets kleins in de grime-dubstep hoek, met meerdere producers als Killing Skills. En met een geheim project van Bijlmerstyle genaamd Pariaz. Dat is iets waar mensen heel veel van mogen verwachten, maar nog weinig van mogen weten. Dat wordt echt iets waar hiphoppend Nederland naar uit moet kijken."

De clip van Verder stamt alweer van september, dus vindt Dret het hoog tijd om met een hele serie nieuwe clips te komen. De Amsterdamse groep werkt ook al langer aan het album, maar Dret verwacht niet dat een langspeler nog dit jaar het licht ziet. "We zijn nu met zoveel bezig, dat het idee is om daar nog even extra de tijd voor te nemen. Tot we echt tevreden zijn."

Vrijdag 14 mei begint de New Skool MC's tour in de Victorie in Alkmaar. "We wilden al een tijdje met dit team samen een tour geven. Dan kunnen we zien hoe mensen buiten Amsterdam op onze shit reageren." Er zijn zes clubshows met Rotjoch als host, Jane Doe als dj en optredens van M.O. & Brakko, D.Lipps, Rex -N- Undercover en Dret & Krulle als headliner. "Maar mensen zullen toch echt komen voor dat Samen Sterk pakketje. Dit is om te laten zien dat er heel veel goeds uit dit kleine deeltje Amsterdam komt. Iets waar mensen heel lang blind voor geweest zijn, maar nu gaan we die ogen opentrekken. Zie het als een opwarmer voor wat er echt gaat gebeuren; Pariaz. Dat wordt pas écht eng!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12