Kyteman's Hiphoporkest verkoopt HMH uit Kyteman's Hiphoporkest verkoopt HMH uit

Colin Benders: "Ik dacht dat dit het dak zou zijn"

, Ron van der Sterren

Kyteman's Hiphoporkest verkoopt HMH uit

Colin Benders: "Ik dacht dat dit het dak zou zijn"

Ron van der Sterren ,

Kyteman´s Hiphoporkest verkoopt de HMH uit binnen drie weken. Maandagmiddag ging de laatste kaart over de toonbank van de show op 11 december. Een ongekende prestatie voor een debuterende artiest.

Colin Benders: "Ik dacht dat dit het dak zou zijn"

De show die Kyteman's Hiphoporkest op 11 december in de HMH geeft, is uitverkocht. De voorverkoop begon op 26 augustus, vlak na Lowlands. Maandag 14 september - 2,5 week later - ging de laatste kaart over de toonbank. Een ongekende prestatie, beseft ook Colin Benders - aka Kyteman zelf. "Hoe je 't ook wendt of keert, we zijn met zijn allen nog steeds een debuterende groep. De Amsterdamse HMH hal uitverkopen binnen drie weken is dan vrij absurd."

Benders moet er om lachen. Hij heeft nog geen tien minuten geleden gehoord dat zijn hiphoporkest de 5500 plaatsen tellende HMH tot de nok toe heeft gevuld binnen drie weken. "Je zet steeds een nieuwe stap na gesprekken met zijn allen. Ik dacht dat dit het dak zou zijn, maar ik heb het plafond nog niet gezien." De verleiding is dan ook groot om ook die volgende stap te zetten: een extra show. Benders moet bekennen dat hij de agenda van de HMH net al gecheckt heeft op gaten. "Maar voor een na onze show zit al wat anders, dus dit is het echt. Dit wordt de grote finale van een te gek jaar."

Geen tweede show dus. Ook geen verhuizing naar Ahoy, aldus Benders. "Dat zou dan toch echt wel het plafond zijn, niet?" Of dat zo is, zullen we nooit weten. Precies hetzelfde dacht de trompetist/componist ook over de show in de HMH. Al was het vertrouwen er wel na een goede festivalzomer met onder andere overtuigende shows op Pinkpop en Lowlands. "Dat ie niet leeg zou zijn, daar was ik wel zeker van na de afgelopen maanden."

Na de 11e is het dus echt klaar, zegt Benders nog maar een keer. "Dan trek ik me terug om te werken aan nieuw materiaal." De verleiding om de vruchten te plukken nu ze in grote getalen aan de boom lijken te hangen is groot, maar te weerstaan. Benders: "Als artistieke ambities en commerciele mogelijkheden samen kunnen gaan, vind ik het prima. Maar geld zal nooit mijn drijfveer zijn. Bovendien, financiele onafhankelijkheid, wat is dat? Als ik de huur kan betalen en mijn ding kan doen, ben ik zo vrij als ik zijn wil." Geld was ook geen belemmering voor het huidige grootse en redelijk kostbare project. Als je een goed plan hebt, is het geld altijd wel te vinden, denkt Benders: "We zijn bij dit project ook met niets begonnen. En kijk ons nu."

Kijken naar Kyteman's Hiphoporkest kan als je kaarten hebt voor de HMH show, of op 3VOOR12TV, waar je o.a. de Pinkpopshow gefilmd door publiek met mobieltjes en de Lowlandsshow inclusief kooroptreden nog steeds kunt zien en horen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12