De Staat wint 3VOOR12AWARD 2009

Wait For Evolution is het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden

Silvy Broeren ,

Het album Wait For Evolution wint de 3VOOR12 Award 2009. Het is de zesde keer dat deze muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt. De Staat ontving de 3VOOR12AWARD donderdagavond tijdens een drie uur durende speciale 3VOOR12AWARD Show in Desmet Studio’s te Amsterdam.

Wait For Evolution is het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden

Het album Wait For Evolution wint de 3VOOR12 Award 2009. Het is de zesde keer dat deze muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt. De Staat ontving de 3VOOR12AWARD donderdagavond tijdens een drie uur durende speciale 3VOOR12AWARD Show in Desmet Studio’s te Amsterdam. Dit spektakel werd gepresenteerd door Eric Corton en Annemieke Schollaardt en was rechtstreeks op 3FM te beluisteren en live te volgen op 101.TV.

Desmet zat donderdagavond 10 september volgepakt met de genomineerden, juryleden en pleidooiers en samen met het publiek keken zij naar optreden van De Staat en Jiggy Dje en werden diverse genomineerden in de zaal geïnterviewd door Annemieke Schollaardt. Op de wervelende avond werd toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaar van de 3VOOR12AWARD die voor alle genomineerden inclusief de winnaar onbekend was tot 23.45 uur. 

Na een vurig juryberaad van een de achtkoppige jury, bestaande uit vier deskundigen uit de muziekwereld en vier Nederlandse popmuzikanten EN een publieksstemming, is Wait For Evolution  van De Staat tot winnaar van de 3VOOR12AWARD 2009 gekozen. De Staat ontving donderdagavond tijdens de spannende 3VOOR12AWARD show de award en een geldbedrag van €1203,12.

Een citaat uit het juryrapport:
“De winnaar van de 3VOOR12AWARD is een act met lef. Stoer, maar op zijn tijd ook melodieus. Het is een album, dat een eigen wereld schept. Het geheel kent een sterke opbouw, met een duidelijke kop en staart. Maar vooral klinkt er noodzaak door.”

De volledige shortlist van genomineerde albums voor de 3VOOR12 Award 2009:
Anne Soldaat - In Another Life (Excelsior/V2)
De Staat - Wait For Evolution (Excelsior/V2)
Fakkelbrigade - Colucci Era (Top Notch/Universal)
Jiggy Djé - De Ark De Triomf (Noah's Ark/PIAS)
Johan - 4 (Excelsior/V2)
Kyteman - The Hermit Sessions (Kytopia/Rough Trade)
Lucky Fonz III - A Family Like Yours (My Street Is Mine/PIAS)
Martyn - Great Lengths (3024/NEWS)
Roosbeef - Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten (Excelsior/V2)
The Moi Non Plus - The Moi Non Plus (Subbacultcha!/Konkurrent)
Tom Trago - Voyage Direct (Rush Hour)
zZz - Running With The Beast (Excelsior/V2)