Perquisite maakt kans op Gouden Kalf Perquisite maakt kans op Gouden Kalf

"Schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek"

, Erik Zwennes

Perquisite maakt kans op Gouden Kalf

"Schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek"

Erik Zwennes ,

Dinsdagavond is tijdens het Nederlands Film Festival bekend gemaakt dat producer en componist Perquisite is genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn muziek bij de film Carmen van het Noorden. De prijswinnaar wordt vrijdag 2 oktober bekend gemaakt tijdens het gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

"Schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek"

Dinsdagavond is tijdens het 29e Nederlands Film Festival bekend gemaakt dat producer en componist Perquisite genomineerd is voor een Gouden Kalf voor zijn muziek bij de film Carmen van het Noorden. Carmen van het Noorden is de eerste speelfilm waar Perquisite de muziek voor heeft gecomponeerd. De film ging tijdens het NFF in première.

Het nominatierapport meldt: 'In een film gebaseerd op de plot van een opera moet muziek wel een hoofdrol spelen. Perquisite lost die verwachting op uiterst plezierige wijze in. Het is een schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek.'

Het Gouden Kalf is de meest prestigieuze filmprijs van Nederland en wordt elk jaar in 17 categorieën uitgereikt. De Gouden Kalveren Jury presenteerde de genomineerden na het zien van 67 filmproducties in competitie. De andere genomineerden in de categorie 'Beste Muziek' zijn dit jaar Fons Merkies en Vincent van Warmerdam. De prijswinnaar wordt vrijdag 2 oktober bekend gemaakt tijdens het gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

Beluister de soundtrack nu op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12