Capacocha lanceert 'electro-rock&rolla' debuut-cd op ADE Capacocha lanceert 'electro-rock&rolla' debuut-cd op ADE

Cd-presentatie zaterdag op Basserk label-avond in OT301

, Ingmar Griffioen

Capacocha lanceert 'electro-rock&rolla' debuut-cd op ADE

Cd-presentatie zaterdag op Basserk label-avond in OT301

Ingmar Griffioen ,

De eenmansmachine Capacocha uit Enschede presenteert zaterdag debuut-cd Sacrifice For Party op Amsterdam Dance Event. In OT301, waar het Amsterdamse label Basserk onder de noemer Riot! zes artiesten uit de electro-stal neerzet.

Cd-presentatie zaterdag op Basserk label-avond in OT301

Een oneman Electro-Rock&Rolla-Outacontrolla show, zo typeert René Beerens zijn soloproject Capacocha. De eenmansmachine uit Enschede presenteert zaterdag de debuutplaat Sacrifice For Party op Amsterdam Dance Event. In OT301, waar het Amsterdamse label Basserk onder de noemer Riot! zes artiesten uit de electro-stal neerzet. De gemene deler is dan "dikke electro". De cd gaat "van stampende electro-techno tot funky laidback electro met gitaren."

Sacrifice For Party bevat negen nummers waaraan Beerens twee jaar in zijn eentje gewerkt heeft. Hij is er blij mee, maar benadrukt dat Capacocha in eerste instantie een live-ding is. "Voor mooie uitgewerkte muziek moet je niet bij mij zijn. Capacocha is echt een live-act, op plaat mis je de helft." De bevlogen Beerens begint in mitrailleur-tempo te ratelen: "Ik heb zelf 200% energie en wil dat de muziek dat ook heeft. Ik schijn live als een dolle over het podium te scheuren."

Beerens werkt ook als boeker bij Alles Los Agency, wat hem de helft van de Capacocha-boekingen oplevert. Ook al heeft hij afgesproken zichzelf niet te boeken. Met de cd uit richt hij zijn pijlen eerst op Noorderslag/EuroSonic en dan op het buitenland. "Ik probeer nu een Duitse boeker te vinden die me daar kan wegzetten." In maart/april gaat hij via een Finse boeker naar Scandinavië en hij hoopt ook op Amerika.

Beerens woonde een jaartje in Brooklyn en ging de afgelopen jaren tweemaal terug voor een tourtje New York. Zo vond hij zichzelf in april 2008 terug jammend in een kelder bij Central Park met drie leden van !!!. "Puur toeval, maar zoiets kan alleen in New York. Ik had het geluk meteen de juiste mensen tegen te komen. En dan is het ook daar een klein wereldje." Hij hoopt najaar 2010 terug te keren en dan ook LA aan te doen.

Basserk is opgezet door een stel Limburgse Amsterdammers en wordt volgens Capacocha 'vergeleken met het Franse Ed Banger'. "Het is één van de weinige Nederlandse labels die electro uitbrengt. Heel fijn is dat ze wereldwijde distributie hebben. Zo is mijn cd overal te koop via iTunes en Beatport." Begin 2010 wil Basserk nog een remix-cd uitbrengen, waarop tien producers zoals $jammie the Money (Nobody Beats The Drum) de Capacocha-single Follow Me remixen. "Het idee is dat één iemand de single remixt en de volgende die remix remixt. We zitten nu bij de zesde remix en er is niks meer over van de single."

Capacocha presenteert de cd zaterdag 24 oktober op Amsterdam Dance Event tijdens de Basserk label night in OT301. Daar treden van 23.00 tot 05.00 uur ook op: Ricky y Rulo (AR), Bronstibock (NL), Rawfare (SK), Lazy Late Kidz (FR) en Stevie Danger (NL). De entree bedraagt € 10,- en een tijdschema en meer info vind je op de ADE-site.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12