Aux Raus in Mexicaanse reclame Aux Raus in Mexicaanse reclame

Mexicaanse tour afgelast wegens griep

, Atze de Vrieze

Aux Raus in Mexicaanse reclame

Mexicaanse tour afgelast wegens griep

Atze de Vrieze ,

Gabberpunkduo Aux Raus is binnenkort te zien in een Mexicaanse reclame voor LG telefoons. De Amsterdammers vertrekken ook donderdag voor een korte tour naar het land van de Powder Powder, Colombia.

Mexicaanse tour afgelast wegens griep

Mexico en Aux Raus hebben iets met elkaar. Het debuutalbum van het gabberpunkduo lag er nog eerder in de winkels dan in Nederland. Nu duikt de oude single Fall op in een commercial van LG telefoons. Een reclamebureau uit New York benaderde de Amsterdammers onlangs. De clip is geschoten in Mexico en gaat in heel Midden Amerika te zien zijn. “Ik sta toevallig naast een landkaart”, zegt Bastiaan Bosma. “Venezuela, Honduras, Panama, Nicaragua, niet slecht toch?”

“In de commercial zie je Mexicaanse bouwvakker, die op zijn telefoon naar muziek van Aux Raus luistert”, vertelt Bosma. “Je hoort dus vaag op de achtergrond ons nummer. Geïnspireerd door de muziek loopt hij naar een stier. Hij klimt erop en wordt er meteen af gegooid. De tagline is: Music Made Me Do It.”

Aux Raus heeft een aanzienlijk bedrag gekregen voor de commercial. Genoeg om van een korte trip naar Zuid-Amerika een riante vakantie te maken. Oorspronkelijk zou Aux Raus drie shows in Mexico doen, maar die zijn vanwege de griep afgeblazen. “Het openbare leven heeft daar drie weken platgelegen. De promotor heeft toen de shows afgeblazen. Hopelijk kunnen we in het najaar alsnog naar Mexico gaan, als de commercial een succes wordt.”

De korte trip naar het land van de Powder Powder gaat wel door. Donderdag vertrekt Aux Raus naar Colombia voor twee of drie optredens. “Ik heb begrepen dat we in hippe discotheken spelen. Of ze kunnen lachen om een liedje als Powder Powder weet ik niet. Ach, een beetje rumoer kan geen kwaad.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12