Zwart Licht zet vrouwen in de schijnwerpers Zwart Licht zet vrouwen in de schijnwerpers

“Vrouwen zijn moeders van de wereld”

, Atze de Vrieze

Zwart Licht zet vrouwen in de schijnwerpers

“Vrouwen zijn moeders van de wereld”

Atze de Vrieze ,

Bitches die hun billen laten zien, hun tieten schudden en zich lekker ondergeschikt gedragen: rappers zijn er dol op. Zo niet frontman Akwasi van Zwacht Licht. Hij maakt zes clips met vrouwen in de hoofdrol. “Ik hou van vrouwen met meerdere gezichten.”

“Vrouwen zijn moeders van de wereld”

Bitches die hun billen laten zien, hun tieten schudden en zich lekker ondergeschikt gedragen: rappers zijn er dol op. Zo niet frontman Akwasi van Zwacht Licht. De rapper wilde eigenlijk clips maken voor alle twaalf tracks op het album Bliksemschicht. De helft bleek realistischer. En in alle zes die clips zal een vrouw de hoofdrol spelen. Eerder was er al Vanaf Nu, vanaf vandaag is er ook Bliksemschicht, met in de hoofdrol femme fatale Senna. “Ik hou van vrouwen met meerdere gezichten”, zegt Akwasi. “Vrouwen die er goed uitzien in galajurk, maar net zo goed in een trainingspak.”

Voor Akwasi zijn de clips een belangrijk onderdeel van zijn muziek. Hij wil in het proces niet alleen een vinger, maar een hele hand in de pap hebben, vertelt hij. “Sinds 1990 zien hiphopclips er hetzelfde uit”, zegt hij. “Het is zo cliché. Door dit statement te maken hoop ik andere rappers te laten zien waar ze mee bezig zijn. Vrouwen verdienen gewoon een betere positie in de hiphop. Ze zijn de moeders van de wereld. Als er geen vrouwen zouden zijn, zou de wereld binnen de kortste keren uitgestorven zijn.” Gevolg van het concept is dat de groep zelf buiten beeld blijft. “Dat vind ik helemaal niet erg. Op het album rap ik: ik word niet herkend, ik word erkend. Ik hoef niet zo nodig handtekeningen uit te delen.”

Aardige bijwerking is natuurlijk dat Akwasi een heel bataljon sterke vrouwen om zich heen verzamelt. “Ik heb niet de ambitie de Nederlandse LL Cool J te worden”, zegt hij. “I Need Love. Maar sommige vrouwelijke rappers zijn de best bewaarde geheimen van Nederland. Nina bijvoorbeeld rapt beter dan veel mannen. Ze staat nu een beetje stil, maar ze vertelde me laatst dat ze aan een nieuwe plaat werkt. Een ander talent is Zanillya, een goede vriendin van me. Laatst heeft ze met ons opgetreden. Ze mag nog een stuk assertiever worden.”

Een sterke vrouw voor zichzelf alleen heeft Akwasi trouwens niet. Hij had anderhalf jaar een relatie, tot hij in augustus naar Maastricht verhuisde voor zijn opleiding aan de theateracademie. “Ik geniet ervan”, zegt hij. Beloven dat hij op zijn studentenkamer geen bitches voor hem laat dansen, wil hij niet. “Nee”, lacht hij. “Dat maak ik zelf wel uit.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12