The Death Letters over de grens The Death Letters over de grens

En ze willen ook met Jack White spelen

, Atze de Vrieze

The Death Letters over de grens

En ze willen ook met Jack White spelen

Atze de Vrieze ,

Na de zomer komt het album van The Death Letters uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Ons wordt verteld dat in Duitsland een markt is voor bands als The Death Letters. Ik kan er niet veel zinnigs over zeggen, want ik ben er nog nooit geweest.”

En ze willen ook met Jack White spelen

“Hallo Hamburg, wir sind die Todesbuchstaben!” Zanger Duende van The Death Letters moet nog even oefenen, geeft hij toe, maar het gaat er wel van komen. Het Dordtse bluespunkduo tekent een licentiedeal bij Stag O’Lee, een sublabel van Glitterhouse dat vooral bekend is van garagebandjes als The Detroit Cobras en Cut In the Hill Gang. “Onze plaat werd al wel gedistribueerd in Duitsland, maar nu kunnen we ook echt fatsoenlijk promotie doen”, zegt Duende. “Iemand van het label hoorde onze plaat en was meteen enthousiast. Ons wordt verteld dat in Duitsland een markt is voor bands als The Death Letters. Ik kan er niet veel zinnigs over zeggen, want ik ben er nog nooit geweest.”

Na de zomer verschijnt het album, niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland. De band verwacht in het najaar een promotietour te kunnen doen in Duitsland. Tot die tijd loopt de agenda in eigen land aardig vol. “We spelen op de Zwarte Cross”, vertelt Duende, “en we zijn heel blij met Dauwpop. Op dit moment zijn we bezig met onze eerste headline shows. Na ons optreden in De Wereld Draait Door is de kaartverkoop omhoog geschoten. De show in Paradiso is zelfs al bijna uitverkocht.” Van het album zijn intussen zo’n 500 stuks verkocht.

Nog meer nieuws? “Het leek er even op dat Jack White zijn nieuwe band The Death Letters had genoemd. Dat bleek The Dead Weather te zijn. Foutje van 3FM. Ik geloof dat het nog steeds fout op hun site staat. Maar als The Dead Weather komt spelen, ondernemen we zeker actie.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12