Sheriff of Hong Kong is niet meer

… althans niet in de oorspronkelijke formatie

Fiona Fortuin ,

Drie weken geleden waren ze nog Hollandse Nieuwe, Sheriff of Hong Kong. Blijkbaar begon de vis te rotten, want twee van de drie bandleden zijn opgestapt. Nu is er nog maar één sheriff over, zanger-gitarist Tom. Wat er nu met Sheriff of Hong Kong gaat gebeuren? "Ik neig er naar om te zeggen dat dit nog niet het einde is."

… althans niet in de oorspronkelijke formatie

Drie weken geleden waren ze nog Hollandse Nieuwe, Sheriff of Hong Kong. Blijkbaar begon de vis te rotten, want twee van de drie bandleden zijn opgestapt. Nu is er nog maar één sheriff over, zanger-gitarist Tom.

Drummer Marnix en bassist Harmen kwamen om verschillende redenen tot een besluit van vertrek. Marnix zag de post-punk muziek van Sheriff of Hong Kong niet meer als een uitdaging, voor Harmen werd duidelijk dat een echte carrière in muziek niet voor hem is weggelegd en zoekt zijn heil nu ergens anders.

“We hadden er al wel eens eerder over gesproken, dus het besluit kwam niet als een heel grote verrassing”, zegt een verlaten Tom. “Maar we zaten met de band juist op een breaking point, dan is het wel jammer dat zoiets gebeurd. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan.”

De zanger/gitarist van de jonge Soestse band is er nog niet uit hoe hij de toekomst eenzijdig zal inkleuren. Of hij gaat in zijn eentje door, of met nieuwe bandleden erbij, of misschien wel onder een andere naam, hij weet het niet. “Ik wil er eerst nog even rustig over nadenken, al neig ik er wel naar om te denken dat dit nog niet het einde is van Sheriff of Hong Kong. Eigenlijk wil ik nog heel graag een album maken onder die naam. En dan zet ik er zelf misschien ook een punt achter, of niet. Ik weet het niet.”