Nieuwe Jiggy Djé al te beluisteren in Amersfoorts café Nieuwe Jiggy Djé al te beluisteren in Amersfoorts café

“Daar eet ik mijn tosti’s”

, Erik Zwennes

Nieuwe Jiggy Djé al te beluisteren in Amersfoorts café

“Daar eet ik mijn tosti’s”

Erik Zwennes ,

Echte Jiggy Djé fans zullen ergens de komende tijd afreizen naar Amersfoort. Tegenover de beeldbepalende Lieve Vrouwtoren is Jiggy’s nieuwste album De Ark de Triomf namelijk een maand voor release al te beluisteren. In café Vyssotski hangen veertien koptelefoons met veertien tracks en veertien bijpassende artworks.

“Daar eet ik mijn tosti’s”

“Het is een nieuwe dag. Het heeft geen zin anno nu nog bang te zijn dat je plaat lekt,” aldus Vincent ’Jiggy Djé’ Patty. De Amersfoortse rapper heeft zijn tweede plaat De Ark de Triomf een maand voor release ter beluistering ‘opgehangen’ in zijn huisbar Vyssotski. In het café op het Amersfoortse Lieve Vrouwplein hangen veertien koptelefoons waar de veertien tracks van het album te beluisteren zijn terwijl je kijkt naar veertien bijpassende schilderijen. Kunstenaar Brian Elstak vervaardigde de doeken die dezer dagen online worden geveild.  “Het is een tent waar ik veel kom. Daar eet ik mijn tosti’s,” verklapt Jiggy.

De Ark de Triomf wordt uitgebracht in het kader van 750 jaar Amersfoort. Volgens Jiggy is dat een van de redenen voor het lange wachten op de plaat.  De mc wil op deze manier iets terug doen voor de stad en de Amersfoorters de kans geven als eerste de nieuwe nummers te horen. “Maar ik hoop ook op mensen buiten de stad hoor!”

De expositie hangt er pas een dag dus kan Jiggy nog niets zeggen over de eerste reacties op de doeken en de tracks. De veiling loopt in ieder geval al lekker. “We hebben bewust geen startbedrag gekozen dus is het wel vet dat de doeken gemiddeld al op negentig euro zitten.” Zijn eigen favoriet wisselt per dag, maar is op het moment De Hollandse Droom. Doeniejiggy staat al op 150 euro.

Op 20 april verschijnt De Ark de Triomf voor het grote publiek. Uiteraard ook met een gelimiteerde reeks bijzondere artworks. Op 25 april is het releasefeest in De Kelder in… Amersfoort. Jiggy belooft dat er daar nog het nodige zal gebeuren. “Maar wat vertel ik nog even niet.” De opbrengst van de doeken van Brian Elstak gaat naar de wederopbouw van het Armando Museum in Amersfoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12