Alamo Race Track gaat het theater in Alamo Race Track gaat het theater in

…en zoekt ondertussen naar tijd om een nieuw album op te nemen

, Renee Hartog

Alamo Race Track gaat het theater in

…en zoekt ondertussen naar tijd om een nieuw album op te nemen

Renee Hartog ,

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets nieuws hoorden van Alamo Race Track. Maar, het lijkt erop dat het lange wachten beloond gaat worden, met een heuse theatervoorstelling en een nieuw album.

…en zoekt ondertussen naar tijd om een nieuw album op te nemen

Het is al een tijdje stil rondom Alamo Race Track. Maar, geduld is een schone zaak en wordt beloond. Want de zaken staan er goed voor. De band is druk met het werken aan nummers voor een nieuwe plaat en gaat bovendien aan het eind van het jaar een dansvoorstelling maken, samen met een Zweedse theatermaker en vier dansers.

“Ik heb voorgesteld dat wij ook gaan dansen. Ik dacht: dat kan ik wel”, zegt Ralph Mulder, zanger/gitarist van Alamo Race Track lachend. “Maar er blijken al professionele dansers te zijn, dus ik denk dat ik het gewoon bij het spelen van de muziek ga houden.”

Het speelschema is er, alles is geboekt, maar verder is er nog helemaal niets. Er is wel al een thema: jaloezie, maar nog geen verhaal. "Verder ligt alles eigenlijk open”, zo zegt Mulder.” En dat is mooi, want dan is er voor iedereen nog veel ruimte om iets te doen. We gaan denk ik zo rond oktober beginnen met de regisseur en met de dansers en dan moet er iets gebeuren, dan moet er iets ontstaan. En als het goed is gaan we dan in februari, maart en april 2010 langs de Nederlandse theaters met deze voorstelling." 

Ondertussen is Alamo Race Track erg druk met het schrijven van en knutselen aan materiaal voor een nieuwe plaat. “We zijn er nu dagelijks mee bezig en er zijn genoeg ideeën. We moeten even kijken hoe we zitten met de tijd”, aldus Mulder. “Niks moet, maar het liefst zouden we net voor, of net na de theatertour een nieuw album uitbrengen. Zodat we direct na de theatervoorstelling de zalen weer in kunnen om te spelen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12