Spinvis voor de tweede keer goud Spinvis voor de tweede keer goud

Bijna vier jaar na release 30.000 exemplaren verkocht

, Erik Zwennes

Spinvis voor de tweede keer goud

Bijna vier jaar na release 30.000 exemplaren verkocht

Erik Zwennes ,

Dagen van Gras, Dagen van Stro, het tweede album van Spinvis is meer dan 30.000 keer als cd, digitaal of op vinyl verkocht. Het is de tweede plaat van de artiest uit Nieuwegein die de gouden status bereikt.

Bijna vier jaar na release 30.000 exemplaren verkocht

Dagen van Gras, Dagen van Stro, het tweede album van Spinvis is meer dan 30.000 keer als cd, digitaal of op vinyl verkocht. De plaat verscheen op 28 november 2005. Het is de tweede plaat van de artiest uit Nieuwegein die de gouden status bereikt.

Deze zomer staat Erik de Jong met nummers van beide albums en enkele nieuwe liedjes op De Parade met de voorstelling Kamermuziek. In Amsterdam wordt op 29 augustus in het Planetarium van Artis de voorstelling Sol opgevoerd, met bij leven en welzijn Simon Vinkenoog dan weer op een toneel. De dichter Vinkenoog revalideert op dit moment van een ingrijpende operatie.

In het najaar reist Spinvis naar Amerika, Vlaanderen, Berlijn en het Ruhrgebied. Ondertussen schrijft De Jong aan een nieuw album dat ergens volgend jaar het licht moet zien. 'Wacht maar af', zegt Erik de Jong na eerst 'hoera' te hebben geroepen. "Alles is net begonnen, ik weet nu pas hoe het moet. Dit is alleen maar een begin."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12