Wilbert Mutsaers nieuwe zendercoördinator 3FM

Oud creatief directeur Universal ziet nog genoeg uitdagingen

Fiona Fortuin ,

Wilbert Mutsaers is de nieuwe zendercoördinator van 3FM, daarmee volgt hij Florent Luyckx op. Mutsaers werkt nu nog als creatief directeur bij Universal, in oktober gaat hij bij de radiozender aan de slag. "Eigenlijk is er voor mij geen eer meer te behalen. Misschien bel ik ze maar weer af."

Oud creatief directeur Universal ziet nog genoeg uitdagingen

“Je hebt gelijk, er is voor mij geen eer meer te behalen. Misschien bel ik ze maar weer af”, zegt een lachende Wilbert Mutsaers. Hij grapt, want hij is juist erg blij met zijn nieuwe aanstelling. Vandaag 31 juli is bekend gemaakt dat de creatief directeur van Universal de nieuwe zendercoördinator van 3FM is. Hiermee volgt hij Florent Lyckx op. Bij zijn afscheid zei Luyckx dat 3FM sterker is dan ooit. Mutsaers: “Het is voor mij een hele uitdaging. Zoals ik door mijn werk bij Universal weet, veranderen media en muziek doorlopend. Ook 3FM is constant in beweging. Dat hoort ook zo te blijven bij een publieke popzender. Juist als je achter over gaat hangen, gaat het mis.”

Mutsaers noemt zichzelf een goed ingevoerde outsider. Acht jaar lang heeft hij bij muziekmaatschappij Universal gewerkt, eerst als marketing directeur en tot op heden als creatief directeur. De lijnen met 3FM waren er dan ook al. “Het is mijn favoriete radiostation.” En ook over 3VOOR12RADIO is hij positief. “Als luisteraar merkte ik dat de zender zich de afgelopen jaren meer richting alternatieve muziek heeft bewogen. 3VOOR12 doet dat ook goed, zeg ik nu als luisteraar. Met de gidsfunctie heb je de kans om je te onderscheiden en de publieke functie waar te maken.”

Een nieuwe zendermanager betekent doorgaans nieuwe plannen en initiatieven. Maar daarover kan en wil Mutsaers nog weinig kwijt. “Ik wil graag eerst met iedereen bij 3FM kennismaken.”

Mutsaers is iemand die muziek vreet, zo vertelt hij. “Ik vind erg veel interessant, goed en leuk.” De vraag welke band hij als eerste bij de muziekredactie zal pluggen, vindt hij dan ook onmogelijk om te beantwoorden. “Dan noem ik Florence & The Machine en Lee Fields, omdat ik de albums van die twee vanochtend in de auto heb geluisterd.”
 
Mutsaers gaat vanaf 1 oktober aan de slag. Ook zal hij zendermanager van Radio 6 zijn.