The Madd en Aux Raus presenteren nieuw album op Lowlands The Madd en Aux Raus presenteren nieuw album op Lowlands

Aux Raus: “Het publiek zal compleet los gaan”

, Fiona Fortuin

The Madd en Aux Raus presenteren nieuw album op Lowlands

Aux Raus: “Het publiek zal compleet los gaan”

Fiona Fortuin ,

Zowel Aux Raus als The Madd presenteren hun nieuwe album op Lowlands. De albums zullen daar voor het eerst te koop zijn. Vooral voor The Madd is het spannend. Na een coveralbum als debuut, staat op The Madd Are Pretty Quick veel eigen materiaal. “Na het eerste album hadden we zoiets van: we moeten ook zelf nummers kunnen schrijven."

Aux Raus: “Het publiek zal compleet los gaan”

Zowel Aux Raus als The Madd presenteren hun nieuwe album op Lowlands. De albums zullen daar voor het eerst te koop zijn.

The Madd speelt op Lowlands samen met Dio. “Maar dan kunnen we gerust melden dat het nieuwe album uit is”, vertelt The Madd zanger Dave von Raven. Of de band met meer dan alleen een aankondiging gaat uitpakken, kan de Rotterdammer nog niet zeggen. “Daar denken we nog over na.”

Waar het debuut Ongeneeslijk Beat nog louter uit covers bestond, bestaat het gros op opvolger The Madd Are Pretty Quick uit eigen werk. Dave: “Na het eerste album hadden we zoiets van: we moeten ook zelf nummers kunnen schrijven. De drummer heeft een hoop geschreven. Al snel na Ongeneeslijk Beat is hij, zelfs een tijd in het geheim, begonnen met schrijven. Opeens kwam hij met materiaal bij ons aanzetten. Hij heeft me toen aangestoken en ben ik ook gaan schrijven. Het is best lastig, want met eigen nummers heb je helemaal niets. Sommige nummers kregen zelfs in de studio pas vorm gekregen. Maar we vinden dat het goed heeft uitgepakt.”

Ook Aux Raus weet nog niet of ze tijdens de presentatie van Brick Is In The Air, dat uitkomt op Top Notch en volgens de band volstaat met evergreens, iets speciaals zullen doen. Bastiaan Bosma: “Het Lowlands publiek zal compleet los gaan. Maar echt iets heel anders zullen we niet doen. Aux Raus staat voor simpelheid. Dan is het gek als je opeens met danseressen het podium opkomt.”

The Madd houdt naast Lowlands ook een albumpresentatie in Paradiso op 23 september en in Rotown op 26 september. Aux Raus houdt het nochtans bij Lowlands.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12