Anti-Lowlands Festival in Amsterdamse OCCII Anti-Lowlands Festival in Amsterdamse OCCII

‘Klaar met de verwende tieners’

, Erik Zwennes

Anti-Lowlands Festival in Amsterdamse OCCII

‘Klaar met de verwende tieners’

Erik Zwennes ,

Een beetje toeval en een beetje irritatie zorgen op 21 augustus voor het ‘officiële’ anti-Lowlands festival in de Amsterdamse OCCII. Tevens vindt er de Nederlandse première van de speelfilm van Suicidal Bird Chay plaats.

‘Klaar met de verwende tieners’

Toen Manuela Uggiano haar halfjaarlijkse festival Manupalooza in het weekend van Lowlands wilde organiseren raadde iedereen het haar af. “Dan noemen we het een Anti-Lowlands Festival,” reageerde de voormalig zangeres van Hollandse Nieuwe Mexican Holiday. “Okay, er zit wel iets meer achter. De bands op het festival in OCCII hebben allemaal wel iets tegen de vercommercialisering van de muziek en muziekfestivals. Dat geldt zeker ook voor Lowlands.”

Eénmaal was Manuela op Lowlands, ze was blij toen ze weer naar huis kon. “De mensen vielen me zo enorm tegen. Je merkt dat de sfeer op kleinere- of gratis festivals een stuk beter is. Mensen gingen zonder respect om met de natuur en infrastructuur. Ik ben wel klaar met de verwende tieners.”

‘The Official Anti-Lowlands Festival’ moet het vooral hebben van zijprojecten van bestaande bands. Zo vormen leden van Mexican Holiday en het Amsterdamse Eva Braun de gelegenheidsband Teenage Tourettes Camp. Daarnaast enkele ‘echte bands’ als The New Age Peasants, Dr. Dynamite en het Belgische Naifu.

Ook wordt op het festival een film van Suicidal Bird Chay gedraaid. “Het gaat over iemand met meerdere persoonlijkheden,” vertelt Chay. “Deze persoon volgt een vreemde en benauwende reis.” De beelden zijn geschoten tijdens de vele tourreizen van The Suicidal Birds. De stemmen van de persoonlijkheden worden ondermeer ingesproken door twee leden van Pony Pack. Een voormalig Hollandse Nieuwe die in nieuwe bezetting ook op het festival zal spelen.

De organisatie hoopt niet stiekem op regen in de polder: “We zitten dan wel in OCCII maar willen eigenlijk op de binnenplaats beginnen. Mocht het nou echt los gaan dan kunnen we naar binnen hoor. Dan zorgen we voor cocktails.”

Manupalooza: The Official Anti-Lowlands Festival vindt plaats op 21 augustus in OCCII Amsterdam. Het buitengedeelte is gratis, entrée voor de zaal is 5 euro. De organisatie roept op om vooral eventuele demo's mee te nemen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12