Oud Universal directeur Theo Roos start bedrijf The Flying Rooster Oud Universal directeur Theo Roos start bedrijf The Flying Rooster

“We willen artiesten op welke manier dan ook groot maken”

, Fiona Fortuin

Oud Universal directeur Theo Roos start bedrijf The Flying Rooster

“We willen artiesten op welke manier dan ook groot maken”

Fiona Fortuin ,

Oud Universal directeur Theo Roos start samen met Yigal Fortuin van The Music Channel een nieuw bedrijf, The Flying Rooster, dat zich met een 360 gradendeal zal richten op artiesten met drive en creativiteit.

“We willen artiesten op welke manier dan ook groot maken”

Bij zijn vertrek als directeur bij Universal gaf Theo Roos al aan een nieuw bedrijf te willen starten. Nu is het zover. Samen met Yigal Fortuin van The Music Channel is hij The Flying Rooster begonnen. De onderneming moet Europese artiesten een 360 gradendeal gaan bieden, maar omdat Roos zelf die term liever niet gebruikt, omschrijft hij zijn activiteit als volgt: “artiesten op welke manier dan ook groot maken.”

Veel platenmaatschappijen proberen in deze huidige tijd van teruglopende inkomsten uit cd-verkoop met constructies zoals een 360 deal meer grip te krijgen op hun financiën. Toch is volgens Roos The Flying Rooster niet met een modern label te vergelijken. “Labels maken wel steeds meer deals met artiesten, op bijvoorbeeld het gebied van live optredens. Maar wij zijn specifiek op zoek naar artiesten die internationale potentie hebben en zelf ook creatief zijn. Die willen we begeleiden op veel meer vlakken; van plaatopnames, tot aan compositie, synchronisatie, merchandise, sponsoring en meer.”

Artiesten die zich bij The Flying Rooster zullen aansluiten, kan Roos nog niet noemen. Wel geeft hij aan de drive en creativiteit te verwachten van partners. “Het is een ouderwetse gedachte dat je er kunt komen door een plaat in de studio op te nemen en die op het podium te vertolken. Artiesten moeten er keihard voor willen werken. Wij kunnen deuren voor ze openen, maar vervolgens moeten ze die vrijgekomen ruimte wel zelf invullen.”

Het nieuwe bedrijf is nog maar een dag oud, op dit moment zijn Roos en zijn partner op zoek naar een geschikt pand om zijn bedrijf te huisvesten. “We hebben nu iets op het oog waar ook een studio en een podium in zitten. Die zal niet alleen gebruikt worden voor repetities maar ook om extra materiaal op te nemen in zowel audio als video dat voor het internet gebruikt kan worden.”
 
De komende weken zal The Flying Rooster zijn netwerk aanboren en in gesprek gaan met artiesten, laat Roos weten. De eerste namen zullen daarna snel volgen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12