Guinness Book of Recordings: Polder kiest Guillaume & the Coutu Dumonts Guinness Book of Recordings: Polder kiest Guillaume & the Coutu Dumonts

Guillaume is live zo goed, omdat je merkt dat hij ook echt ergens mee bezig is"

, Fiona Fortuin

Guinness Book of Recordings: Polder kiest Guillaume & the Coutu Dumonts

Guillaume is live zo goed, omdat je merkt dat hij ook echt ergens mee bezig is"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: welke beste opnames van dit jaar krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Polder: "Bij veel live-acts hoor je dat er veel voorgeproduceerd is, bij hem niet."

Guillaume is live zo goed, omdat je merkt dat hij ook echt ergens mee bezig is"

Vier jaar geleden waren ze vage kennissen, tot het moment dat Lauhaus (Laurens Lanting) en David Labeij besluiten samen eens de studio in te gaan om 'wat' muziek te maken. Het gevolg is bekend. De samenwerking verloopt zo vloeiend dat geen andere titel voor hun in april uitgebrachte debuutalbum treffender is: Poldermodel. Gestuwd door de langspeler breekt het duo als live-act alle dijken in binnenland door, en bestormt het de bergen in het buitenland. Dat gebeurde dit jaar wel zo vaak, dat Labeij deze maand na tien jaar zijn laatste bardienst bij de Melkweg had. "Het blijft een gok, maar het gaat nu zo goed dat ik er geen baan meer naast hoeft te hebben", zegt hij. Lauhaus is inmiddels een van zijn allerbeste vrienden geworden, samen reizen ze de wereld over. "Het had ook zo anders kunnen lopen." De beste opname op 3VOOR12 dit jaar volgens Labeij is:


Guillaume & the Coutu Dumonts @ Welcome to the Future 2-8-2008

"Welcome to the Future is sowieso een heel tof, nieuw festival. We speelden er zelf niet, ik was daar als bezoeker. Guillaume is live zo goed omdat je merkt dat hij echt ergens mee bezig is. Bij veel live acts hoor je dat er veel is voorgeproduceerd, bij hem is dat niet zo. Met Polder doen we ook zo veel mogelijk op het moment zelf. Het zou er ook lullig uitzien, met zijn tweeen niets doen op het podium."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12