De Dijk wint Popprijs 2008

Geen band werd de afgelopen jaren vaker door de jury genoemd

Renee Hartog ,

Geen band werd de afgelopen jaren vaker genoemd dan De Dijk tijdens het juryberaad van de Popprijs. Dit jaar voor het eerst als winnaar.

Geen band werd de afgelopen jaren vaker door de jury genoemd

De Popprijs 2008 is gewonnen door De Dijk. Volgens de jury is De Dijk na meer dan een kwart eeuw niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. "Deze band heeft de Nederlandstalige rock misschien niet uitgevonden, maar ze heeft haar naam er wel voorgoed aan verbonden." Met hun laatste plaat heeft de band zichzelf opnieuw bewezen, zo zei de juryvoorzitter. "Het album Brussel gaf voor de jury de doorslag."

Geen band werd de afgelopen jaren vaker als mogelijke winnaar genoemd door de jury dan De Dijk. "Nieuwe juryleden vonden het maar vreemd dat ze deze nog nooit hadden gewonnen", aldus juryvoorzitter Kosterman.

Zanger Huub van der Lubbe gaf het publiek nog een advies na het in ontvangst nemen van de prijs: "Begin een band. Maak muziek, voor het plezier van jezelf elkaar en het publiek. Zorg dat je een fijne ploeg hebt, een goede crew, een eigen kantoor. Probeer zaken in eigen hand te houden. Laat je niet gek maken, hou vol. Het wordt steeds leuker....na 29 jaar win je de Popprijs!"