Junkie XL grijpt naast Grammy Junkie XL grijpt naast Grammy

Justice remixt het best volgens vakbroeders

, Erik Zwennes

Junkie XL grijpt naast Grammy

Justice remixt het best volgens vakbroeders

Erik Zwennes ,

Zondagavond werden in Los Angeles voor de eenenvijftigste maal de Grammy’s uitgereikt. De belangrijkste muziekprijs ging voorbij aan Nederlander Tom Holkenborg. De grote winnaars waren ditmaal Robert Plant en Alison Krauss.

Justice remixt het best volgens vakbroeders

Helaas, Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL moet nog even wachten op die ultieme onderscheiding. Niet hij maar het Franse duo Justice ging zondag naar huis met de Grammy Award voor Best Remix. Justice ontving het beeld voor de remix van Electric Feel van MGMT.

Holkenborg was genomineerd met zijn bewerking van het nummer 4 Minutes van Madonna. Voor de Nederlander was de nominatie al een overwinning. “Dit is het mooiste wat je kunt bereiken. Of ik nu win maakt eigenlijk niet eens uit,” zei Holkenborg in december tegen 3VOOR12.

De enige Nederlander die er dit jaar in Los Angeles met een Grammy vandoor ging is de klassiek dirigent Bernard Haitink met het Chicago Symphony Orchestra. De grote winnaar van het prijzengala was het duo Robert Plant en Alison Krauss. Zij gingen met vijf prijzen aan de haal, waaronder die van het beste album en het beste liedje.

De jury, bestaande uit artiesten en professionele muziektechnici, koos de Britse Adele als de beste nieuwkomer. Het beste dancealbum én de beste dancetrack werden door Daft Punk geproduceerd. Verrassend genoeg waren dit liveopnames van oudere producties. Lil’ Wayne greep met acht nominaties naast de grootste prijzen. Toch mocht hij er vier mee naar huis nemen, waaronder voor beste hiphoptrack voor zijn banger A Milli.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12