Goud Graven met Patronaat: Claw Boys Claw, Editors, Nachttempel verkiezing ‘07 Goud Graven met Patronaat: Claw Boys Claw, Editors, Nachttempel verkiezing ‘07

Directeur Rob Stechers: “Peter te Bos is een rasartiest”

, Fiona Fortuin

Goud Graven met Patronaat: Claw Boys Claw, Editors, Nachttempel verkiezing ‘07

Directeur Rob Stechers: “Peter te Bos is een rasartiest”

Fiona Fortuin ,

Het Haarlemse poppodium Patronaat bestaat 25 jaar. Een boek over de geschiedenis van het podium is uitgegeven, het jubileumweekend zit er al op. Nu directeur Rob Stechers weer rustig achter zijn bureau zit, is het tijd om te goud graven naar zijn favorieten in het 3VOOR12 archief. “

Directeur Rob Stechers: “Peter te Bos is een rasartiest”

Na een financiële dip van twee jaar, valt er dit jaar voor Patronaat echt iets te vieren: het poppodium bestaat 25 jaar en financieel is het helemaal gezond verklaard. Afgelopen maand werd het jubileum gevierd. De twee jaar geleden, vanwege de problemen, aangestelde directeur Rob Stechers was er ook, al stond hij vooral in de foyer. Daar hield hij met oude bekenden herinneringen op aan de afgelopen 25 jaar. Want Stechers is dan misschien nog maar twee jaar directeur, eerder was hij ook al 16 jaar bestuurslid. “’Blijf je?’ is de vraag die ik het meest voorbij heb horen komen”, vertelt Stechers. “Het antwoord is ja, voorlopig wel. Mijn contract wordt voorlopig verlengd.” Patronaat heeft nu dan wel alles op poten staan, met  een recessie in aankomst en het rookbeleid is er reden nog genoeg om scherp te blijven. “We moeten bijsturen om 2009 door te komen. Het aantal bezoekers van dance-avonden loopt terug, dat merk je terug in de begroting.” Maar door de reorganisatie en nieuwe bedrijfsvoering, staat Patronaat sterk, zo weet Stecher te vertellen. Hij graaft naar zijn goud in het 3VOOR12 archief.

Claw Boys Claw live op Lowlands 2008
“Aan Claw Boys Claw heb ik goede herinneringen, in de jaren tachtig vond ik ze al heel goed. Ik was prettig verrast toen ik hoorde dat ze weer het podium zouden bestijgen. Op Bevrijdingspop 2008 zag ik ze na lange tijd weer. Aan actuele waarde heeft de band niets ingeboet, het publiek ging uit zijn dak. Peter te Bos is een rasartiest, hij is oprecht bezeten door de muziek.”

Artikel 9-10-07: Uitgekookte Nachttempel organiseert risicovolle dansreeks dankzij prijzengeld
“In 2007 werd Patronaat verkozen tot winnaar van Revu’s Nachttempel. Normaal gesproken maak je als poppodium het gewonnen geld in één keer op, wij besloten het juist te verspreiden om zo risicovolle avonden ermee te kunnen bekostigen. Dat heeft goed gewerkt. Onder meer James Holden, Green Velvet en Goldie stonden er, de avonden waren een succes. Goldie vond ik het beste, hij ging meer richting dub, wat ik persoonlijk leuker vind dan techno.”

Editors - The Racing Rats live op Lowlands 2008
“Comsat Angels en The Sound zijn bands die in de jaren tachtig gelijk konden worden geschaard aan bands als U2, Simple Minds en The Cure, maar toch hebben ze het nooit zo ver geschopt. Ze zijn ondergewaardeerd, tussen wal en schip gevallen, wat ik erg betreur. Het is dan leuk om toch hun geluid terug te horen bij jonge bands als Editors, Bloc Party en Interpol zich er toch door laten inspireren. Interessant is dan ook om het artikel ‘Comsat Angels: Oude Wave in Nieuwe zakken’ te lezen.http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/27318169”

Omwonenden klagen over volume Live at Westerpark
“Dit artikel is een goede om het concert van R.E.M dat ik vorig jaar in het Westerpark zag aan te halen. Het was een enorm sterke comeback, R.E.M presenteerde zich rauwer dan voorheen. Michael Stipe toonde zich op zijn best.”

The Gutter Twins Live op Lowlands 2008
“Mark Lanegan en Greg Dulli, ofwel The Gutter Twins, stonden op onze jubileumavond op 22 januari. Het was een mooi optreden. Tijdens de danceavond ging het dak er vanaf, er ontstond een sfeer die ongekend is.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12