Fields of Rock gaat opnieuw niet door Fields of Rock gaat opnieuw niet door

Nieuw festival Sonisphere brengt Metallica naar Nijmeegs Goffertpark

, Erik Zwennes

Fields of Rock gaat opnieuw niet door

Nieuw festival Sonisphere brengt Metallica naar Nijmeegs Goffertpark

Erik Zwennes ,

Ook in 2009 zal er geen Fields of Rock plaats vinden. Organisator Mojo verpakt het nieuws mooi in de aankondiging van een nieuw festival. Sonisphere vindt dit jaar voor het eerst plaats en brengt onder meer Metallica naar het Goffertpark.

Nieuw festival Sonisphere brengt Metallica naar Nijmeegs Goffertpark

Op zaterdag 20 juni 2009 vindt in het Nijmeegse Goffertpark de eerste editie van Sonisphere plaats, een rondreizend rockfestival met ditmaal als headliner Metallica. De band die zondagavond nog een Grammy won zal het podium delen met Slipknot, Lamb of God en Mastodon.

Gedurende de komende weken worden er meer bands toegevoegd. Mojo laat weten dat met de komst van dit nieuwe rondreizende festival en ook wegens de show van AC/DC in de Amsterdam ArenA, Fields of Rock dit jaar wederom niet doorgaat.

Sonisphere is een nieuw festival opgezet door mensen achter Monsters of Rock en Download Festival. Het is de bedoeling dat het vanaf 2010 een wereldwijd rondreizend evenement wordt. Nu strijkt het festival, naast Nederland, neer in Duitsland, Spanje, Zweden, Finland en Engeland. In het Goffertpark komt ook een metalmarket, theateracts en ander vermaak.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12