VPRO 3VOOR12 met Future Vintage nieuwe webradioshow rijker VPRO 3VOOR12 met Future Vintage nieuwe webradioshow rijker

Muzikale ontdekkingsreis met Melodee en Radna

, Martijn van der Vlist

VPRO 3VOOR12 met Future Vintage nieuwe webradioshow rijker

Muzikale ontdekkingsreis met Melodee en Radna

Martijn van der Vlist ,

Vanaf vandaag is VPRO 3VOOR12 met Future Vintage een nieuwe webradioshow rijker. Het programma wordt gepresenteerd en samengesteld door Melodee en Radna. In Future Vintage smelten het verleden, heden en de toekomst van jazz, soul, hiphop en elektronische muziek samen.

Muzikale ontdekkingsreis met Melodee en Radna

Vanaf vandaag is VPRO 3VOOR12 met Future Vintage een nieuwe webradioshow rijker. Het programma wordt gepresenteerd en samengesteld door Melodee en Radna. In Future Vintage smelten het verleden, heden en de toekomst van jazz, soul, hiphop en elektronische muziek samen. Iedere uitzending vormt zowel voor de makers als de luisteraars een muzikale ontdekkingstocht, van vinyl tot mp3, en van muzikale pioniers tot de helden van morgen.

Future Vintage onstond op Lijn5 (NPS), en werd mede opgericht door KC the Funkaholic van het platenlabel Kindred Spirits. Naast de presentatoren Melodee en Radna werd de muziek samengesteld door divere dj's als Tom Trago, Boye, Lefto, Cinnaman (inmiddels Viral Radio) en San Proper. Na een klein jaar wekelijks op Radio 6 te hebben uitgezonden, ziet Future Vintage er naar uit de show verder te ontwikkelen op VPRO 3VOOR12. Verwacht iedere twee weken een nieuwe show met regelmatig gast-dj's, specials, reportages, en vooral veel muziek – herontdekt en nieuw.

In de eerste uitzending van Future Vintage is DJ Boye van Kindred Spirits te gast in de studio bij Melodee en Radna. Boye vertelt over hoe hij de platenbeurs in Utrecht bezocht samen met Detroit technolegende Theo Parrish en Carlos Nino van het Build an Ark collectief uit Los Angeles. Verder nieuwe tracks van een fris label uit Londen: Eglo Records. Je hoort Floating Points en Funkineven, jonge producers die muziek maken ergens tussen funk en dubstep in. Maar Future Vintage presenteert ook talent van eigen bodem: Dean High uit Deventer heeft net een EP uit, waarop hij samenwerkt met de Javaanse Jongens.

Behalve de radioshow is er ook het blog FutureVintage.net, met een audio-archief, podcasts, artikelen en interviews. De eerste aflevering van Future Vintage op 3VOOR12 valt nu hier te beluisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12