State Awards naar Winne, Zwart Licht en Fresku

Postman ontvangt Lifetime Achievement Award

Erik Zwennes ,

Mc Winne is de beste artiest van 2009 volgens de lezers van State Magazine. Hij won in totaal drie awards tijdens de tweede uitreiking van deze hiphopawards. Andere winnaars zijn Zwart Licht en Fresku. Postman ontving een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop.

Postman ontvangt Lifetime Achievement Award

Mc Winne is de beste hiphopartiest van 2009 volgens de lezers van State Magazine. De Rotterdammer won naast deze State Award de prijs voor zijn album Winne Zonder Strijd. Tevens vonden de stemmers dat hij de beste 101Barz sessie van 2009 spitte. Nieuwkomers Zwart Licht en Fresku gingen eveneens met drie Awards naar huis. De State Awards 2009 werd voor de tweede keer georganiseerd.
 
Dj The Flexican, tevens producer en dj van Flinke Namen ontving in een volle Melkweg de award voor Beste DJ. FS Green was dit jaar de beste producer en de broers Hef, Crooks en Adonis waren verantwoordelijk voor de beste mixtape getiteld Boyz In De Hood. De jury beloonde Postman met een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop. State Awards 2009 werd voor de tweede keer georganiseerd door BNN en State Magazine in samenwerking met 101Barz, Lijn5, Buma Cultuur en Revu.
 
Tijdens de uitreiking in de Melkweg waren er optredens van Fresku, Zwart Licht, Perquisite, GMB en Jiggy Djé. Op donderdag 17 december om 21.00 uur zendt 101.TV een registratie uit van de awardshow.

Een overzicht van de winnaars van de State Awards 2009:
 
Winne
- Beste Artiest
- 101Barz Award
- Beste Album - Winne zonder strijd
 
Zwart Licht
- Beste Groep
- Beste Live Act
- Beste Videoclip – Backup Staat Klaar
 
Fresku
- Revu Rookie Of The Year
- Beste Single - Twijfel
- Lijn5 Award - Eerste verse uit het nummer Twijfel.
 
The Flexican
- Beste DJ
 
Hef, Crooks en Adonis
- Beste Mixtape - Boyz in de hood
 
FS Green
- Beste Producer
 
Postman
- Life Time Achievement Award