Song van het Jaar: de keuze van Diggy Dex Song van het Jaar: de keuze van Diggy Dex

"Tof dat je zonder een major label de HMH uit kan verkopen"

, Ingmar Griffioen

Song van het Jaar: de keuze van Diggy Dex

"Tof dat je zonder een major label de HMH uit kan verkopen"

Ingmar Griffioen ,

Op 17 december maken we in 3VOOR12RADIO dé song van het jaar 2009 bekend. In de loop daar naartoe vragen we verschillende mensen om hun top 5 met favorieten. Koen Jansen, beter bekend als Diggy Dex, vindt het zeer lastig om uit zoveel goede tracks te kiezen, maar hakte voor 3VOOR12 toch de knoop door.

"Tof dat je zonder een major label de HMH uit kan verkopen"

Koen Jansen, beter bekend als Diggy Dex, vindt het zeer lastig om uit zoveel goede tracks te kiezen. Na enige zachte dwang hakt hij toch de knoop door en komt met twee verrassende keuzes aanzetten. Diggy Dex maakte met onder anderen Jiggy Djé, Wudstik en Darin G jarenlang deel uit van de Amersfoortse hiphopgroep D.A.C., bracht twee solo-albums uit en brak deze zomer ongenadig hard door met het duet Slaap lekker (Fantastig toch) met de Belgische Eva De Roovere. 

Bovendien treedt Diggy Dex, naast Go Back To The Zoo, Coparck en twee surprise-acts, ook op tijdens de speciale vijf uur durende Song Van Het Jaar 2009 live uitzending op 3FM op donderdag 17 december.


1. Caro Emerald - Back It Up
Die Back It Up track is echt héél vet. Ik zapte langs TMF en was binnen 3 seconden om. Ik vind het ook tof dat een lange houdbaarheidsdatum heeft. Het nummer kwam geloof ik van de zomer uit en doet het nog altijd goed. Het heeft ook een sound die ik eruit vind springen voor een Nederlandse productie. En ze is een hele goede zangeres, heel erg fris en toch eigen.

2. Dizzee Rascal & Armand van Helden - Bonkers
Die track is écht keihard. Dit staat synoniem voor mijn Lowlands-weekend, echt iets om helemaal op los te gaan. Catchy hooks heeft het niet eens nodig. Deze plaat heeft zoveel energie, zoveel drive en geeft zo'n ik-heb-zin-om-de-hele-boel-te-slopen gevoel. Op een positieve manier dan. Ik moet zeggen dat ik Dizzee Rascal - werk van Armand van Helden - ken ik niet echt, altijd wel heb kunnen waarderen.

3. Jiggy Djé ft. Pete Philly - Ik Heb Je
Ook een hele dope track. Jiggy is natuurlijk ook een vriend van me; ik volg hem dus ook wel wat scherper en ben zeer blij met zijn album De Ark De Triomf. Dit vind ik zo leuk omdat het dope is, maar ook een wat bredere, catchy track. Over Pete Philly heb ik niks dan lof. Ook over de manier waarop hij dit doet en in het Nederlands. Dit is echt zo'n song waar je, als je ergens op een party staat, altijd wel op kan dansen.

4. Kyteman - Sorry (live)
Dit is er ook eentje die hoog gaat scoren. Vrij uniek en bizar hoe het binnen een jaar zo geëxplodeerd is, dat iedereen een stuk van hem wil. Ik heb wel het idee dat Nederland nu wat onderheviger is aan hypes. Het is wel een prestatie, niet eens zozeer met die band, maar voor Kyte zelf is het ontzettend gaaf. Je merkt dat hij een talent is dat niet veel voorkomt, die op zijn 12e al op het podium stond. En gaaf dat je niet per se een major nodig hebt om de HMH uit te verkopen. Ook tof is dat het een instrumentale track, dat komt niet zo vaak voor.

5. Diggy Dex/Eva De Roovere - Slaap Lekker (Fantastig Toch?)
Oef, ik zit te twijfelen tussen een aantal tracks. Of toch een track van mezelf, is dat ook een optie? Ah gelukkig, dan kies ik deze omdat het voor mezelf wel heel veel heeft veranderd. Waar ik zelf veel van merk is dat ik nu voor een breder publiek optreedt en op plekken waar ik eerst niet kwam. En het heeft veel deuren voor me geopend.

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal, onder voorbehoud in verband met het Glazen Huis, gepresenteerd worden door Eric Corton, Annemieke Schollaardt en Michiel Veenstra.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12