Nieuwe vertraging Doornroosje bouw van de baan Nieuwe vertraging Doornroosje bouw van de baan

Presentatie plannen in januari

, Tomas Delsing

Nieuwe vertraging Doornroosje bouw van de baan

Presentatie plannen in januari

Tomas Delsing ,

De mogelijke nieuwe vertraging van de Doornroosje bouwplannen lijkt van de baan. Het uitstel, een idee van de lokale VVD-fractie, werd gisteren van tafel geveegd. In januari zullen nu de bouwplannen gepresenteerd worden.

Presentatie plannen in januari

De lokale VVD-fractie, die meent dat het dossier te omstreden is om door het demissionaire college behandeld te worden, stelde voor het te laten liggen tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dit voorstel werd gisteravond in een overleg tussen fractievoorzitters en de burgemeester van tafel geveegd, omdat het CDA de zijde van Doornroosje koos. De definitieve plannen zullen, zoals gepland, in januari gepresenteerd worden.

Doornroosje directeur Toine Tax is opgelucht, maar had niet anders verwacht: “Dit is een bevestiging van het wederzijdse vertrouwen. Nu het CDA ook voor onze plannen is, waren alleen de VVD, Nijmegen Nu en de Verenigde Seniorenpartij Nijmegen voor uitstel. Dat zijn redelijk kleine partijen in de raad. Ik zie dit als een duidelijk signaal tegen de reflex om bij elke politieke rimpeling te roepen dat onze plannen niet door kunnen gaan. Natuurlijk is het niet zo dat ik gisteren liep te fluiten, maar de uitkomst is voor mij niet onverwachts.”

Tax benadrukt dat dit alles niet betekent dat morgen de eerste paal de grond in kan: “In januari wordt het concrete plan pas voorgelegd aan de raad, maar wij kunnen nu in ieder geval verder onderhandelen met onze partners en beginnen met de aanbestedingen voor de bouw. We komen nu in een fuik terecht, waarbij het steeds moeilijker wordt het proces te stoppen.”
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12