Joris Voorn maakt remix voor Hot Chip Joris Voorn maakt remix voor Hot Chip

Producer werkt ook aan album

, Atze de Vrieze

Joris Voorn maakt remix voor Hot Chip

Producer werkt ook aan album

Atze de Vrieze ,

Joris Voorn knutselt op het moment aan een remix voor het Britse elektronische popkwartet Hot Chip. Voorn is gevraagd zijn licht te laten schijnen over het titelnummer van hun nieuwe album – One Life Stand. “Het is voor het eerst dat ik een remix maak voor zo’n bekende act met een groot label erachter”, zegt Voorn.

Producer werkt ook aan album

Joris Voorn knutselt op het moment aan een remix voor het Britse elektronische popkwartet Hot Chip. Voorn is gevraagd zijn licht te laten schijnen over het titelnummer van hun nieuwe album – One Life Stand. “Het is voor het eerst dat ik een remix maak voor zo’n bekende act met een groot label erachter”, zegt Voorn. “Ik begreep dat de band zelf het geïnitieerd heeft. Ze waren enthousiast over een specifieke track van mij, We’re All Clean. Een opvallende track, want enorm disco.”

Het valt Voorn niet mee een remix te maken. “Ik hou van pop en van beats, maar ik luister niet veel naar de combinatie van die twee. Bovendien is het liedje totaal anders dan wat ik zelf normaal maken, met allemaal majeur melodieën. Ik kan me niet herinneren dat ik zelf ooit een majeur track heb gemaakt. Mijn vriendin is eigenlijk een grotere fan van Hot Chip.” Toch staat de track inmiddels in de steigers. Voorn probeerde hem dit weekend uit in Eindhoven en Barcelona. “Vooral in Barcelona viel ie goed.”

De remix moet snel klaar zijn, waardoor Voorn weinig tijd heeft om te werken aan zijn eigen nieuwe album. “De reacties op mijn mixalbum voor Balance zijn verrassend goed. Na die mix krijg ik veel aanvragen voor nieuwe compilaties, maar eigenlijk heb ik daar geen tijd voor. Ik ben nu bezig met een nieuw album. Tot nu toe zit er nauwelijks een 4-to-the-floor track tussen. Ik focus meer op sounds, op melodieën. Het is meer luistermuziek.” Een release in het voorjaar van 2010 zit er zeker niet in, vermoedelijk wordt het zelfs 2011. “Uit ervaring weet ik: als ik in mei niet klaar ben, wordt het een jaar later. Ik blijf schaven en in de drukke zomermaanden kom ik er niet aan toe.” 

Beluister de dj-set van Joris Voorn op Awakenings afgelopen weekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12