De beste dj-sets van 2009: San Proper kiest Melon op Lowlands 2009

"Een Chicago-feel set met veel seks in de sound"

Fiona Fortuin ,

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. San Proper over Melon, Theo Parrish en hemzelf: "Ik speelde dit jaar mijn eerste live-set solo met veel verschillende instrumenten. Dat ging goed, maar de machine mag nog wel wat gesmeerder lopen."

"Een Chicago-feel set met veel seks in de sound"

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. Er zijn drie sets te kiezen: Eentje die op 3VOOR12 staat, één vrije keuze en de beste set dit jaar van henzelf.

Niet alleen bracht San Proper dit jaar zijn eerste release uit op het gerenommeerde label Perlon, afgelopen oktober speelde hij ook zijn eerste liveset. Tijdens ADE op de Dekmantel avond in de Westerunie. "Het was een soort van try-out, daarom wilde ik er niet te hoog mee van de toren blazen. Vandaar ook dat niet veel mensen het weten." Wat hem betreft blijft het niet bij die ene liveshow. "Al moet ik dan wel een paar dingen perfectioneren. Ik wil liever niet te veel laptop-staren, maar het contact met mijn publiek behouden."

Naast releases bij Perlon, komt er begin volgend jaar ook een release uit op het label van Dekmantel, en remixes van onder meer Use Me van zijn vriend Tom Trago. "Ik was er bij toen Tom Use Me maakte. Op zijn album Voyage Direct wordt de track ook aan mij opgedragen. Ik vind het fantastisch, maar ook niet meer dan logisch dat ik er nu op mijn beurt een remix van maak, waar ik de boel vanuit een andere hoek laat komen."


Op 3VOOR12
Melon @ Lowlands 2009
"Ik vind het een moeilijke, maar ik kies uiteindelijk voor deze dj-set van Melon op Lowlands. Het brengt me gelijk terug in de tijd, ook al is het maar een paar maanden geleden. Ik heb afgelopen Lowlands een memorabele tijd gehad: een paar keer gedraaid, goeie shows gecheckt en me kostelijk vermaakt. Melon rockt het huis bijna altijd. Deze set sluit daar bij aan, lekkere pompende tracks met een Chicago-feel en veel seks in de sound. Ik kan me al jaren vinden in zijn geluid en ben ook blij dat ie met zijn producties los gaat en 'Ratio?' manifesteert. Dig that."

Vrije keuze
Theo Parrish - Live in Detroit
"Dit is een van mijn favoriete sets of all time. Dat komt deels vanwege het sentiment, maar zeker ook omdat de set goed laat horen hoe lekker een scheve mix kan zijn. Ik heb het liever slordig met gevoel, dan superstrak en apatisch. De tracks zijn ook allemaal stuk voor stuk speciaal en intens, dus lijkt het me ook moeilijk om er een slechte set mee te draaien."

Beste eigen set
Proper Full Set
"Deze mix bevat veel van mijn eigen werk en met de andere tracks hou ik het in de familie. Dus veel releases van Rush Hour, Dekmantel en Prime Numbers, en tracks van William Kouam Djoko, Aroy Dee's edit van Chicago Skyway's 'Heaven' en mijn remix van Zuco 103, waarmee ik de set open. Ook komt mijn remix van Tom Trago's Use Me voorbij, en zelfs wat vers werk. Omdat alles bij elkaar goed vertaalt wat ik dit jaar allemaal heb gedaan en meegemaakt, is deze set mijn beste van de afgelopen 12 maanden."