3VOOR12TV-maand: Jiggy Djé

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Atze de Vrieze ,

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan. Vandaag: Jiggy Djé in De Kelder in Amersfoort.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan.

Napoleon was ook niet groot, zal Jiggy Djé gedacht hebben. Een aantal jaren terug kroonde de kleine rapper zichzelf al de Keizer Punchline, maar dit jaar kreeg hij de scepter echt in handen. Het stevigst natuurlijk in zijn eigen Amersfoort, de Keistad. Die bestond dit jaar 750 jaar, en Jiggy manouvreerde zichzelf handig als ambassadeur van zijn stad. Natuurlijk werd zijn tweede album Ark de Triomf ook gepresenteerd in De Kelder, het plaatselijke pophonk, waar zo'n 300 Ark-boys in paarse hoodies bij elkaar kwamen. Tijdens de introductie door maatje Wudstick, nog voor Jiggy zelfs maar op het podium staat, gaat het dak er al af. Dit is hiphop op zijn best, met harde tracks, bassen die zo hard klappen dat de camera er van trilt, hyper respons uit de zaal, de Noah's Ark familie compleet, pa Patty on stage, Diggy Dex met champagne. Kortom: Jeee!