Lowlands maakt zwarthandel tickets ongeldig Lowlands maakt zwarthandel tickets ongeldig

“We kunnen blijven waarschuwen, maar dat helpt niet.”

, Fiona Fortuin

Lowlands maakt zwarthandel tickets ongeldig

“We kunnen blijven waarschuwen, maar dat helpt niet.”

Fiona Fortuin ,

Lowlands zal kaarten gekocht via secondary ticketing bureaus ongeldig maken. De organisatie zag geen andere oplossing om zwarthandel te voorkomen. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg: “We kunnen blijven waarschuwen, maar dat helpt niet.”

“We kunnen blijven waarschuwen, maar dat helpt niet.”

Lowlands zal kaarten gekocht via secondary ticketing bureaus ongeldig maken. De organisatie zag geen andere oplossing om zwarthandel te voorkomen. Nu het festival binnenkort lijkt uit te verkopen, waarschuwt zij dat je met kaarten gekocht via de zwarthandel, het terrein niet opkomt. “We kunnen blijven waarschuwen”, zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg, “maar dat helpt te weinig. Vandaar dat we nu tot dit besluit over zijn gegaan.”

Doordat Lowlands kaarten dit jaar alleen via internet en telefonisch verkoopt, is het makkelijker geworden om de kaartkopers te achterhalen. Dit nieuwe ticketingsysteem maakte het eerder al mogelijk om doorverkochte kaarten van Il Divo ongeldig te maken.

Dit besluit is misschien wat rigoureus, maar de organisatie zag geen andere oplossing. Van Eerdenburg: “We willen het festival voor iedereen toegankelijk houden, ook voor zij met een kleinere portemonnee. Door de zwarthandel wordt dit steeds moeilijker.” 

Zeer waarschijnlijk zijn er al kaarten door secondary ticketing bureaus opgekocht. Zodra het festival is uitverkocht, zullen deze tegen hoge prijzen op internet verschijnen. “Vandaar ook dat we mensen nu waarschuwen, voordat de zwarthandel op gang komt.”

Op dit moment wordt in kaart gebracht om welke bureaus het gaat en welke tickets zij hebben opgekocht. Vervolgens worden de betreffende tickets ongeldig gemaakt. Bij het onderzoek wordt met name gelet op transacties van de volgende ticketbureaus:

- budgetticket.nl
- onlineticketshop.nl
- worldticketshop.nl
- tickets4u.nl
- tickets123.nl
- QQtickets.nl
- ticketunlimited.nl
- ticketforsale.nl
- tickets2buy.nl
- ticketshier.nl
- stadiontickets.nl
- pepetickets.nl
- getmein.nl
- 4alltickets.nl
- tickets4events.nl
- easytickets.eu
- rang1tickets.nl
- deticketservice.nl


Zij die om welke reden dan ook toch een kaartje via een van bovenstaande sites heeft gekocht en dientengevolge de toegang tot het Lowlands terrein wordt ontzegd, kan volgens de organisatie hun geld terugvorderen bij de zwarthandelaren. 

De nummers die kaarten die te zijner tijd ongeldig verklaard worden, worden gepubliceerd op www.ticketsenconcertkaarten.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12