Gram heeft een band en lacht weer Gram heeft een band en lacht weer

“Uiteindelijk kan niets een echte band vervangen”

, Marijke Ursem

Gram heeft een band en lacht weer

“Uiteindelijk kan niets een echte band vervangen”

Marijke Ursem ,

Marg van Eenbergen (Gram) heeft de dip van een half jaar terug doorbroken. “Het gaat zelfs heel erg goed. Kijk maar op de webcam, ik lach echt heel erg hard.” Ze heeft een band om zich heen verzameld waarmee deze zomer een plaat wordt opgenomen. Tot die tijd gaat Marg in gevecht met rivale Krause.

“Uiteindelijk kan niets een echte band vervangen”

Het gaat goed met Marg van Eembergen alias Gram. Samen met haar oude bandlid Niels Tusenius heeft ze een drummer en toetsenist aangetrokken, waaruit een nieuwe band is ontstaan. Daar wordt druk mee gerepeteerd, want over twee weken staat het eerste optreden gepland. “Ik durf het bijna niet te geloven dat het toch zover is gekomen. Andere mensen wezen me er al op, dat ik iemand ben die in een band moet spelen. Eigenwijs als ik ben duurde het even voor ik het van ze aannam. Het werkt voor mij beter als ik met andere mensen op het podium sta.” Deze zomer gaan Gram en haar mannen met zijn vieren de studio in om een plaat op te nemen.

Via haar website kan iedereen volgen hoe het maken van de plaat in zijn werk gaat. “Opvallend genoeg zijn het voornamelijk collega muzikanten die reageren en kijken.” Het voordeel van de hele dag online zijn is dat ze op die manier met Susanne Clermonts (Krause) in contact is gekomen. “Zij is echt de Twitter Queen en twitterde mij of ze wat inspiratie kon lenen. Op die manier raakten we in gesprek en nu werken we samen.” Er komt een korte tour, Catfight – live on stage, en ze nemen samen een single op. Een voorproefje hiervan staat al op YouTube.

Daarna zullen hun wegen volgens Gram absoluut scheiden: “Een jaar lang Catfight? Nee, dat hou ik echt niet vol. Zeker niet in het tempo waarin we nu bezig zijn. Daarnaast zou ik dan weer alleen met een laptop op een podium staan en daar heb ik niet genoeg aan. Ik wil een echte drummer, een echte toetsenist en een echte gitarist. Niks kan uiteindelijk een echte band vervangen. Je staat op het podium, maakt een kleine knik en het is: yes! Dat is waar het om gaat.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12