Gebroken been maakt zZz tijdelijk een trio Gebroken been maakt zZz tijdelijk een trio

Daily Bread’s Stefan voor twee optredens achter de drums

, Marijke Ursem

Gebroken been maakt zZz tijdelijk een trio

Daily Bread’s Stefan voor twee optredens achter de drums

Marijke Ursem ,

Wie op 5 of 8 mei naar zZz gaat is getuige van een exclusief optreden. Ze spelen dan namelijk met zijn drieën. Afgelopen vrijdag brak zZz-drummer en zanger Björn Ottenheim zijn kuitbeen en daardoor kan daardoor voorlopig alleen zingen. Tijdens het Bevrijdingsfestival in Amsterdam en de show in Perron 55 helpt Stefan Stoer van Daily Bread ze uit de brand.

Daily Bread’s Stefan voor twee optredens achter de drums

Doordat zZz- drummer en zanger Björn Ottenheim vrijdag zijn kuitbeen heeft gebroken kan hij voorlopig niet drummen. Die taak neemt Stefan Stoer van Daily Bread tijdelijk van hem over. Tijdens de optredens op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam en in Perron 55 zit hij achter het drumstel en beperkt Björn zich tot de zang.

Björn Ottenheim spreekt over het voorval alsof het de normaalste zaak van de wereld is: “Ik probeerde vrijdag twee vrienden tegelijkertijd op een dakterras te tillen. Toen ben ik gevallen.” Een beetje overmoedig? “Nee, als het niet zo glad was geweest, had het zeker weten gelukt. De ondergrond was van hout en dat was glad, daardoor ging het mis.”

Nu zit hij met een gegipst been op de bank en moet hij rust houden. “Morgen ga ik naar het ziekenhuis en krijg ik waarschijnlijk loopgips. Maar voorlopig kan ik even niet drummen.” De meeste optredens voor de komende tijd moesten worden afgezegd. Om de schade te beperken heeft het duo een derde man aangetrokken. “Maandag gaan we met Stefan van Daily Bread repeteren zodat hij mij kan vervangen achter de drums”, vertelt Björn. “Hij heeft dezelfde stijl als ik en werkt met dezelfde set up. Toen we hem woensdag belden, was hij ook super enthousiast. Ik heb er alle vertrouwen in.”  

Dat is wederzijds. Stefan: “Veel nummers heb ik al eens gehoord en omdat ik op Björns spullen ga spelen kan het met het geluid niet mis gaan. De nummers zijn wel iets trager, meer slepend, maar dat red ik wel. Misschien klinkt het een klein beetje anders, maar ik ga mijn best doen.” 

De tijdelijke duobaan van Stefan levert Daily Bread geen problemen op. “Het is sowieso leerzaam om eens met andere muzikanten te spelen. Dat levert misschien wel nieuwe ideeën op. In Perron 55 zijn we het voorprogramma van zZz dus dan ben ik er toch al en op 5 mei spelen wij ’s ochtends in Leeuwarden en sluiten zij af in Amsterdam. Dat is in die tijd makkelijk te bereizen.”

Daily Bread is vanavond te zien in De Wereld Draait Door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12